Wyświetlanie 241–260 z 460 wyników

  • PANIERKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200G -AMYLON

    SKŁADNIKI
    Ekstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 9,8 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,90 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
    Węglowodany: 81,3 g
    w tym cukry: 0,05 g
    Białko: 3,2 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,20 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 150 g (15 szt.) – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ryż biały*, sól, woda. (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia SUMMER rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Pokrój nadzienie w cienkie paski
    2. Umieść arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie się giętki (ok. 20-30 sekund)
    3. Wyjmij arkusz z wody
    4. Umieść nadzienie na środku arkusza
    5. Zawiń do góry boki i dół arkusza
    6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt rolki

    Propozycja nadzienia
    paski lub plastry marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli, mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru, krewetek

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1433 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 83 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,50 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
    Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1538 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    14,90 
  • PAPIER RYŻOWY RAZOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    brązowy ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
    Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1461 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    14,90 
  • PAPRYKA KONSERWOWA BEZGLUTENOWA 480 g (230 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    W słoju znajdziecie Państwo duże płaty jędrnej, mięsistej papryki. Dzięki naszym staraniom skórka nie odchodzi od miąższu, a każdy płat jest tak samo gruby i soczysty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 171 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 7,5 g
    w tym cukry: 5,2 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 7 dni.

    14,10 
  • PAPRYKARZ Z KASZĄ JAGLANĄ WEGETARIAŃSKI, BEZGLUTENOWY 160G – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    ugotowane białko roślinne 51 % (woda, teksturowane białko SOJOWE), warzywa w zmiennych proporcjach 11 % (marchew, cebula 4 %, SELER, pietruszka), olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 11 %, kasza jaglana 9 %, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), sól morska, hydrolizat białka roślinnego, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepkowy, kurkuma, lubczyk nać], substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

    OPIS
    Pasta kanapkowa – paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 730 kJ/175 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 2,5 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    8,90 
  • PASTA JAGODOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    jagody* 52 %, cukier buraczany*, sok z cytryny z koncentratu soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 52 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 865 kJ/204 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 48 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PASTA KOKOSOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    pasta kokosowa* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Intensywny smak i zapach pasty idealnie pasuje do potraw kuchni azjatyckiej oraz jako wyśmienity dodatek do deserów (ciast, lodów czy musli).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2973 kJ/710 kcal
    Tłuszcz: 71 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 67 g
    Węglowodany: 8,9 g
    w tym cukry: 7,0 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    18,40 
  • PASTA KREMOWA ARRABBIATA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 140G – ALLOS

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy*, sok z czerwonego buraka z koncentratu*, nasiona słonecznika*, pomidory* (10 %), papryka czerwona* (9 %), woda, koncentrat pomidorowy*, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, syrop z agawy*, sól morska, czosnek* (1 %), ocet jabłkowy*, papryka w proszku*, chili mielone* (0,5 %), białko roślinne* (z nasion słonecznika*), skrobia z tapioki*, pietruszka*, koper*, cząber* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta o intensywnym smaku warzyw.
    Idealna do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1384 kJ / 335 kcal
    Tłuszcz – 31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,2 g
    Węglowodany – 8,7 g
    w tym cukry – 6,3 g
    Błonnik – 2,1 g
    Białko – 3,8 g
    Sól – 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    11,50 
  • PASTA KREMOWA TOSKANA BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy*, woda, nasiona słonecznika*, papryka czerwona*, przecier z pomidorów* (6 %), sok cytrynowy z koncentratu*, syrop z agawy*, bakłażan (3 %), cukinia (3 %), sól morska, ocet jabłkowy*, sproszkowane białko z nasion słonecznika*, czosnek w proszku*, bazylia* (0,2 %), oregano* (0,2 %), rozmaryn* (0,1 %), pieprz biały* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta o intensywnym smaku warzyw.
    Idealna do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1525 kJ / 369 kcal
    Tłuszcz: 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 5,5 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 3,6 g
    Sól: 1,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    11,50 
  • PASTA KREMOWA Z AWOKADO EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 140G – ALLOS

    SKŁADNIKI
    awokado* (20 %), olej słonecznikowy*, woda, pomidory*, nasiona słonecznika*, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, syrop z agawy*, sól, szpinak w proszku*, białko ze słonecznika w proszku*, skrobia z tapioki*, czosnek*, kurkuma*, pieprz*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, kwas: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gęsta pasta o intensywnym smaku awokado.
    Idealna do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1237 kJ / 300 kcal
    Tłuszcz – 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,6 g
    Węglowodany – 7,6 g
    w tym cukry – 5,1 g
    Błonnik – 2,4 g
    Białko – 3,1 g
    Sól – 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    11,50 
  • PASTA KREMOWA Z MANGO I CURRY EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 140G – ALLOS

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy*, puree z mango* (25 %), sok pomarańczowy z koncentratu*, nasiona słonecznika*, woda, sok cytrynowy z koncentratu*, syrop z agawy*, napój kokosowy* (miąższ z kokosa, woda), curry* (1 %)(kolendra*, kurkuma*, koper włoski*, kozieradka*, kminek*, imbir*, cebula*, papryka*, czosnek*, cynamon*, chili*), sól morska, ocet owocowy*, białko roślinne* (z nasion słonecznika*), skrobia z tapioki*, biały pieprz*, chili w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gęsta pasta z mango i curry. Idealna do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1330 kJ/321 kcal
    Tłuszcz – 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,6 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 9,3 g
    Błonnik – 1,9 g
    Białko – 3,4 g
    Sól – 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni.

    11,50 
  • PASTA KREMOWA Z PAPRYKĄ I CHILI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 140G – ALLOS

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy*, czerwona papryka* (15 %), woda, nasiona słonecznika*, sok cytynowy z koncentratu*, sok z czerwonego buraka z koncentratu*, syrop z agawy*, cebula*, koncentrat pomidorowy*, sól morska, papryka w proszku* (1 %), oliwa z oliwek*, białko roślinne* (z nasion słonecznika*), cebula w proszku*, chilli w proszku* (0,5 %), ocet owocowy*, skrobia z tapioki*, biały pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gęsta pasta z papryki i chili.
    Idealna do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1586 kJ / 384 kcal
    Tłuszcz – 37 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,1 g
    Węglowodany – 8,2 g
    w tym cukry – 5,3 g
    Błonnik – 2,3 g
    Białko – 3,5 g
    Sól – 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    11,50 
  • PASTA KREMOWA Z POMIDORAMI CHERRY I BAZYLIĄ BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy*, sok z czerwonego buraka z koncentratu*, nasiona słonecznika*, woda, pomidory* (8 %), pomidory koktajlowe* (7 %), koncentrat pomidorowy* (6 %), sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, bazylia* (5 %), syrop z agawy*, sól morska, ocet owocowy*, skrobia z tapioki*, papryka w proszku*, białko z nasion słonecznika* w proszku, czosnek*, chili w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Gęsta pasta o intensywnym smaku pomidorków cherry i bazylii.
    Idealna do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1279 kJ / 309 kcal
    Tłuszcz – 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,0 g
    Węglowodany – 11 g
    w tym cukry – 6,4 g
    Błonnik – 2,1 g
    Białko – 3,6 g
    Sól – 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni

    11,50 
  • PASTA MALINOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    maliny* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 869 kJ/205 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 1,9 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,70 
  • PASTA MORELOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    morele* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 920 kJ/217 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 52 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30