Wyświetlanie 1–20 z 496 wyników

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,50 
  • BARSZCZ BIAŁY JAGLANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka jaglana* 10 %, naturalna sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Barszcz biały jaglany bezglutenowy BIO koncentrat. Produkt rolnictwa ekologicznego, odpowiedni dla wegan, bezglutenowy. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką. Ekologiczny koncentrat barszczu dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 117 kJ / 28 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,30 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
    Węglowodany: 33 g;
    w tym cukry: 29 g;
    Białko: 2,1 g;
    Sól: 1,4 g;

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C.

    14,10 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych* (83 %) cukier trzcinowy* (10 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 290 kJ/68 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    12,10 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT DEMETER BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczny sok z buraków ćwikłowych demeter* 94 %, ekologiczny ocet jabłkowy, naturalna sól kamienna kłodawska, ekologiczne przyprawy*. (* z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców.
    Produkt pasteryzowany.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ekologiczny koncentrat barszczu czerwonego Kowalewski dodać do 0,8 l wrzącej wody lub bulionu. Przyprawić do smaku.
    Osad jest naturalną cechą produktu, przed użyciem wstrząsnąć butelką.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 306 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    9,40 
  • BARSZCZ CZERWONY KISZONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    sok z kiszonych buraków ćwikłowych* (86,5 %), cukier trzcinowy* (10 %), sól, czosnek* (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców, które są poddawane naturalnemu kiszeniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 306 kJ / 72 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    12,10 
  • BARSZCZ CZERWONY KISZONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT DEMETER BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    naturalnie kiszony ekologiczny sok z buraków ćwikłowych demeter* (ekologiczny sok z buraków ćwikłowych demeter* 96,5 %, naturalna sól kamienna kłodawska, ekologiczny czosnek 0,5 %). * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ekologiczny koncentrat barszczu czerwonego kiszonego dodać do 0,8 l wrzącej wody lub bulionu. Przyprawić do smaku.
    Osad jest naturalną cechą produktu, przed użyciem wstrząsnąć butelką.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 290 kJ/68 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i zużyć w ciągu 48 godzin.

    9,40 
  • BARSZCZ Z BURAKÓW KISZONYCH EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 500ML – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z buraków kiszonych* (70 %), sok z SELERÓW kiszonych* (25 %), cukier trzcinowy* (3 %), przyprawy (1 %): liść laurowy*, ziele angielskie*, majeranek*, czosnek*, papryka*, sól kłodawska (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny i wegetariański barszcz czerwony. Doskonałe gotowe danie, które wystarczy jedynie podgrzać. Pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 96 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 5,1 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,3 g

    UWAGI
    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i SELERÓW ekologicznych. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 ℃ nie dłużej niż 48 godzin.

    10,00 
  • BIAŁKO KONOPNE BEZGLUTENOWE BIO 400 g – PURASANA

    SKŁADNIKI
    białko konopne w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Wegański 100 % proszek z konopi zawiera 50 % białka, naturalnie bogaty w niezbędne aminokwasy. Średnia porcja zawiera 13 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z nasion tłoczonych na zimno.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1,5 miarki proszku (25 g) dodać do 300-350 ml MLEKA, napoju roślinnego, soku owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Energia: 1420 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 8,0 g
    w tym kwasy nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 18 g
    Białko: 50 g
    Sól: 0,08 g
    alanina: 1,94 g
    arginina: 5,32 g
    kwas asparaginowy: 4,56 g
    cystyna: 0,86 g
    kwas glutaminowy: 8,34 g
    glicyna: 2,01 g
    histydyna: 1,22 g
    izoleucyna: 1,72 g
    leucyna: 3,04 g
    lizyna: 1,69 g
    metionina: 1,12 g
    fenyloalanina: 2,07 g
    prolina: 1,69 g
    seryna: 2,29 g
    treonina: 1,58 g
    tryptofan: 0,38 g
    tyrozyna: 1,41 g
    walina: 2,19 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte po każdym użyciu.

    80,50 
  • BIAŁKO KONOPNE O SMAKU KAKAOWYM BEZGLUTENOWE BIO 400 g – PURASANA

    SKŁADNIKI
    białko konopne w proszku*, kakao w proszku*, cukier kokosowy*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny). Nie zawiera tetrahydrokannabinol – THC.

    OPIS
    Wegański 100 % proszek konopi z 50 % białka, zawiera niezbędne aminokwasy. Średnia porcja zawiera 15 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z nasion tłoczonych na zimno.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1,5 miarki proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml MLEKA, napoju roślinnego, soku owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Energia: 1480 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 9,5 g
    w tym kwasy nasycone: 1,7 g
    jednonienasycone: 1,3 g
    wielonienasycone: 5,9 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 44 g
    Sól: 0,2 g
    alanina: 1,59 g
    arginina: 4,36 g
    kwas asparaginowy: 3,74 g
    cystyna: 0,71 g
    kwas glutaminowy: 6,84 g
    glicyna: 1,65 g
    hi-stydyna: 1 g
    izoleucyna: 1,41 g
    leucyna: 2,49 g
    lizyna: 1,39 g
    metionina: 0,92 g
    fenyloalanina: 1,70 g
    prolina: 1,39 g
    seryna: 1,88 g
    treonina: 1,30 g
    tryptofan: 0,31 g
    tyrozyna: 1,16 g
    walina: 1,80 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte po każdym użyciu.

    79,30 
  • BIGOS WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 420 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (52 %), kapusta biała świeża* (30 %), marchew*, cebula*, rodzynki*, śliwki suszone*, grzyby suszone*, tłuszcz kokosowy*, pieprz czarny mielony*, majeranek*, sól himalajska, ziele angielskie*, liść laurowy*, jałowiec* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 364 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
    Węglowodany: 10,6 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 2 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,60