Wyświetlanie 1–70 z 527 wyników

  • .Pasztet wiejski w słoiku, bezglutenowy,ręcznie wyrabiany 180 g – Wiejski Stół

    .Pasztet wiejski w słoiku, bezglutenowy,ręcznie wyrabiany 180 g – Wiejski Stół

    Wiejski Stół
    .Pasztet wiejski w słoiku, bezglutenowy,ręcznie wyrabiany 180 g – Wiejski Stół
    5906197340026

    12,99 
  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • BARSZCZ BIAŁY JAGLANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka jaglana* 10 %, naturalna sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Barszcz biały jaglany bezglutenowy BIO koncentrat. Produkt rolnictwa ekologicznego, odpowiedni dla wegan, bezglutenowy. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką. Ekologiczny koncentrat barszczu dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 117 kJ / 28 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,50 
  • BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE GRYCZANYM BEZGLUTENOWY BIO 720 ml (SŁOIK) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    woda, żurek na zakwasie gryczanym* (13,4 %) [woda, sok z kapusty kiszonej*, sok z ogórków kiszonych*, mąka gryczana* (8,3 %), czosnek*, sól himalajska, przyprawy*], korzeń SELERA*, pietruszka*, cebula*, por*, olej rzepakowy*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jestem Bio daniem gotowym! Wystarczy tylko podgrzać i zdrowy, wartościowy posiłek gotowy!
    Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Osad na dnie nie stanowi wady jakościowe produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Spożyć po obróbce cieplnej osiągając 80°C przez 3 minuty ciągle mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 127 kJ / 30 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 4,1 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ, ORZECHY, SOJĘ, nasiona sezamu

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +25°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 72 godzin.

    14,90 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
    Węglowodany: 33 g;
    w tym cukry: 29 g;
    Białko: 2,1 g;
    Sól: 1,4 g;

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C.

    14,90 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych* (83 %) cukier trzcinowy* (10 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 290 kJ/68 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    11,90 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT DEMETER BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczny sok z buraków ćwikłowych demeter* 94 %, ekologiczny ocet jabłkowy, naturalna sól kamienna kłodawska, ekologiczne przyprawy*. (* z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców.
    Produkt pasteryzowany.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ekologiczny koncentrat barszczu czerwonego Kowalewski dodać do 0,8 l wrzącej wody lub bulionu. Przyprawić do smaku.
    Osad jest naturalną cechą produktu, przed użyciem wstrząsnąć butelką.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 306 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    9,30 
  • BARSZCZ CZERWONY KISZONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    sok z kiszonych buraków ćwikłowych* (86,5 %), cukier trzcinowy* (10 %), sól, czosnek* (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców, które są poddawane naturalnemu kiszeniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 306 kJ / 72 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    11,90 
  • BARSZCZ Z BURAKÓW KISZONYCH EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 500ML – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z buraków kiszonych* (70 %), sok z SELERÓW kiszonych* (25 %), cukier trzcinowy* (3 %), przyprawy (1 %): liść laurowy*, ziele angielskie*, majeranek*, czosnek*, papryka*, sól kłodawska (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny i wegetariański barszcz czerwony. Doskonałe gotowe danie, które wystarczy jedynie podgrzać. Pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 96 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 5,1 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,3 g

    UWAGI
    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i SELERÓW ekologicznych. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 ℃ nie dłużej niż 48 godzin.

    9,90 
  • BIGOS WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 420 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (52 %), kapusta biała świeża* (30 %), marchew*, cebula*, rodzynki*, śliwki suszone*, grzyby suszone*, tłuszcz kokosowy*, pieprz czarny mielony*, majeranek*, sól himalajska, ziele angielskie*, liść laurowy*, jałowiec* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 364 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
    Węglowodany: 10,6 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 2 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,90 
  • BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.

    OPIS
    Smaczny budyń o smaku malin bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
    Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
    Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
    * Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g budyniu w proszku
    Wartość energetyczna – 1456 kJ/348 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 86,6 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,50 
  • BULION DROBIOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości drobiowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości kurczaka!
    Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
    Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych. W naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego kurczaka z wolnego wybiegu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna 45 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,40 
  • BULION NA RAMEN BEZGLUTENOWY 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości z kurczaka, kości nóg wieprzowych, sos SOJOWY (woda, sól, SOJA, PSZENICA, alkohol), cebula, marchew, kapusta, kapusta pekińska, por, SELER, imbir, czosnek, sake (syrop glukozowy, woda, fermentowany ekstrakt ryżowy), cukier, ocet spirytusowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól morska, grzyby shiitake, wodorosty kombu.

    OPIS
    Japońscy kucharze przygotowują ramen dla cesarza. A teraz także dla Ciebie.
    Jeśli chcesz zjeść ramen na kolację w krainie wschodzącego słońca, musisz wstać wcześnie rano, aby przygotować bulion. Wiemy, że masz mało czasu dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie bulion na ramen. Aby upewnić się, że zrobiliśmy to dobrze, sprowadziliśmy najlepszego szefa kuchni z Japonii. Do naszego bulionu z kurczaka dodał warzywa, sake, sos SOJOWY i odrobinę magii, którą potrafią tylko japońscy szefowie kuchni.
    Wystarczy dodać makaron, jajka, mięso, kilka warzyw lub cokolwiek innego. Właściwie można pić bulion prosto z opakowania, choć my przeznaczyliśmy go do ramenu. W każdym przypadku głośne siorbanie makaronu będzie muzyką dla uszu kucharza.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 79 kJ/19 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 1,1 g

    UWAGA
    Zawartość glutenu w PSZENICY (składniku sosu sojowego) podczas procesu fermentacji zmniejsza się do wartości poniżej 20 mg/kg, dzięki czemu produkt można zakwalifikować jako bezglutenowy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez 3 dni.

    11,90 
  • BULION RYBNY BEZGLUTENOWY 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, ości RYBY 21,7 %, cebula, marchew, koper włoski, sos RYBNY (ekstrakt z SARDELI, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól morska, natka pietruszki, pieprz czarny, liść laurowy.

    OPIS
    Nie każdy może tolerować zapach bulionu rybnego gotowanego na wolnym ogniu przez 12 godzin. My możemy!
    Prawidłowy bulion musi gotować się przez 12 godzin. Bulion to poważna sprawa. Z tego powodu na opakowaniu nie znajdziesz ani jednego podejrzanego składnika. Bez konserwantów, wzmacniaczy zapachu i aromatów. Nie są one potrzebne, ponieważ autentyczne składniki tworzą najlepszy smak.
    Co więc zrobić z tym bulionem? Dodaj warzywa i rybę, a otrzymasz najlepszą na świecie zupę rybną. Wszystko jest możliwe. Nasz bulion jest tak kompletny, że nie trzeba nawet dodawać wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 78 kJ/19 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 3 dni.

    11,30 
  • BULION RYBNY Z BIO WARZYWAMI W PŁYNIE BEZGLUTENOWY 1 L – ANETO NATURAL

    SKŁADNIKI
    woda, RYBY 30 % (ŻABNICA, DORSZ, MORSZCZUK), warzywa* 7 % (pomidor*, cebula*, marchewka*, koper włoski*, por*, SELER*, czosnek*), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny). 7 % składników pochodzi z produkcji ekologicznej.

    OPIS
    Gotowy do użycia bulion z RYB, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny.
    Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 0,2 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Błonnik: 0,1 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Wskutek karmienia RYB, produkt może zawierać SKORUPIAKI i mięczaki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca

    25,10 
  • BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 1 L – ANETO NATURAL

    SKŁADNIKI
    woda, warzywa* 10 % (cebula*, marchewka*, por*, SELER*), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowy do użycia bulion, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny.
    Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 19 kJ/5 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,3 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca

    25,10 
  • BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, marchew*, cebula*, kapusta*, por*, brukiew*, pasternak*, SELER*, pieczarki*, sól morska, pietruszka*, borowiki*, tymianek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi kucharze z Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion warzywny!
    Przygotowanie trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu gotowaniu, warzywa i zioła rozwijają swój pełny smak. W procesie produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,40 
  • BULION Z KOŚCI DROBIOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości z kurczaka* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,52 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ten odżywczy i pyszny bulion kostny jest wytwarzany z najwyższej jakości ekologicznych kości kurczaka z wolnego wybiegu, powoli gotowanych z filtrowaną wodą, surowym octem jabłkowym i solą morską. Wykonany z dbałością i prostotą, zapewnia głęboki smak i prawdziwe korzyści odżywcze.
    Pełen glicyny i niezbędnych minerałów, takich jak wapń i fosfor, jest naturalnym sposobem na wsparcie zdrowia stawów, jelit i skóry.
    • Bogaty w glicynę i niezbędne minerały
    • Bez glutenu, laktozy, SOI i jaj
    • Idealny dla diet paleo, keto i niskowęglowodanowych

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 48 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.

    17,00 
  • BULION Z KOŚCI WOŁOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości wołowe* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,61 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny bulion z kości bydła karmionego trawą – czyste, bogate w składniki odżywcze.
    Ten głęboko odżywczy i aromatyczny bulion z kości bydła jest powoli gotowany przy użyciu wyłącznie najwyższej jakości składników: ekologicznych kości szpikowych, filtrowanej wody, surowego octu jabłkowego i soli morskiej. Bez wypełniaczy, bez skrótów – tylko prawdziwa, zdrowa dobroć.
    Naturalnie bogaty w glicynę i niezbędne minerały, takie jak wapń i fosfor, jest potężnym dodatkiem do codziennej rutyny dobrego samopoczucia.
    • ​​Bez powszechnych alergenów: glutenu, laktozy, SOI i jaj
    • Idealny dla stylu życia paleo, niskowęglowodanowego i keto
    • Czyste, proste składniki – nic sztucznego

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 66 kJ/16 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.

    17,00 
  • BULION Z KURCZAKA W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 1 L – ANETO NATURAL

    SKŁADNIKI
    woda, kurczak* (22 %), cebula*, marchewka*, kapusta*, por*, SELER*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowy do użycia bulion z kurczaka, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny.
    Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp.
    Bielszy kolor bulionu Aneto to charakterystyczna cecha tego produktu, wynikająca z procesu homogenizacji poprzedzającego obróbkę cieplną. Homogenizacja zapewnia stabilność, jednolitość oraz naturalność produktu, zachowując optymalny profil organoleptyczny i wartość odżywczą składników przez cały okres przydatności do spożycia. Zjawisko to jest typowe dla bulionów, które zawierają naturalne składniki bogate w substancje stałe i tłuszcze.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 38 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 0,2 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Błonnik: 0,1 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,77 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca.

    25,10 
  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 500 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; błonnik ziemniaczany, woda, substancja spulchniająca: węglany sodu.

    OPIS
    Bułka tarta najczęściej stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.
    Używana jest również do posypywania form do ciasta, co zapobiega jego przywieraniu.
    Poza tym jest naturalnym zagęszczaczem różnego rodzaju potraw, np. kotletów mielonych czy sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1792 kJ/424 kcal
    Tłuszcz – 7,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 85 g
    w tym cukry – 6,7 g
    Błonnik – 4,3 g
    Białko – 1,5 g
    Sól – 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: MLEKO, SOJĘ, JAJA, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,40 
  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
    Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
    Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 8,0 g
    Białko – 4,8 g
    Sól – 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • BURACZKI MARYNOWANE BEZGLUTENOWE BIO 420 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    buraki ćwikłowe* (93,7 %), olej rzepakowy*, sok z cytryny*, sól himalajska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jestem tradycyjnym uzupełnieniem obiadu lub bazą zdrowej sałatki! Wspaniale smakuję zarówno na zimno jak i na gorąco!
    Produkt do bezpośredniego spożycia. Wspaniale smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco.
    Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 8,5 g
    w tym cukry: 5,8 g
    Błonnik: <0,1 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: SELER, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +25°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 48 godzin.

    10,40 
  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczne buraki ćwikłowe demeter* 89 %, sok z ekologicznych buraków ćwikłowych demeter* 8 %, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy. * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 191 kJ/45 kcal 
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 8,2 g
    w tym cukry: 7,7 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,10 
  • CHILI WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 280 g – REAL VEGY (EMPERATRIZ)

    SKŁADNIKI
    woda, zmiażdżone i pokrojone pomidory (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), fasola czerwona, cebula, teksturowane białko grochu 5 %, oliwa z oliwek, ekstrakt drożdżowy, czosnek, sól, cukier trzcinowy brązowy, przyprawy, naturalny aromat, zioła, żywność barwiąca – czerwony burak, substancja zagęszczająca: guma guar.

    OPIS
    Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu.
    Nie wymaga przechowywania w lodówce.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Należy podgrzać przed podaniem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 473 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: 4,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 8,3 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    10,50 
  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,60 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,30 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,40 
  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

    OPIS
    Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
    Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
    Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
    Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 93,6 g
    w tym cukry: 90,7 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,00 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,90 
  • CYTRYNIAN MAGNEZU PROSZEK BEZGLUTENOWY 150 g – PHARMOVIT (CLASSIC)

    SKŁADNIKI
    Magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego).

    Składniki w porcji dziennej
    sole magnezowe kwasu cytrynowego – 2500 mg
    w tym magnez – 375 mg (100 %)**

    ** – referencyjne wartości spożycia

    OPIS
    Suplement diety.
    Magnez:
    – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni,
    – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
    – pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
    – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości,
    – pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów,
    – pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej,
    – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

    Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 porcja proszku (2,5 g) = 1 łyżeczka do herbaty.
    Wymieszać jedną porcję proszku (1 łyżeczka do herbaty) w szklance wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu raz dzienne w trakcie posiłku.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    35,00 
  • CZEKOLADA DO PICIA MLECZNY KARMEL FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 275 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8 % (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyjątkowe kakao łączy się z aksamitnym, kremowym karmelem, tworząc harmonijną kompozycję pełną smaku. Kakao doskonale współgra ze słodyczą karmelu. To połączenie ma wyjątkową cechę, która sprawia, że każdy łyk jest niezapomnianą przyjemnością. Rozgrzewa i czaruje smakiem! Idealny pomysł na zimowe wieczory.
    Zawartość kakao minimum: 40 %.
    Składniki Fair Trade: kakao, cukier trzcinowy. Ogółem: 90 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYM lub MIGDAŁOWYM.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1604 kJ/382 kcal
    Tłuszcz: 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 53 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    48,70 
  • DANIE KAPUŚNIAK BEZGLUTENOWY 900 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, kapusta kiszona 16 % (kapusta biała, sól), ziemniaki, cebula, marchew, pietruszka, sól, olej rzepakowy, koper, majeranek, kwas mlekowy – regulator kwasowości, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny mielony.

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    W naszym kapuśniaku znajdziecie jędrną kapustę kiszoną, marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość jest esencjonalna, pożywna i dosmakowana. Nie dodajemy selera, tak żeby mogły po nią sięgać śmiało osoby z alergiami pokarmowymi. Zupa nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego polecamy ją również weganom. I co najważniejsze jest gotowa po otwarciu słoika.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 206 kJ/49 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 7,8 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    23,00 
  • DESER KOKOSOWY JAGODA – CZARNA PORZECZKA BEZGLUTENOWY BIO 140 g – VEGUP BIO

    SKŁADNIKI
    napoj kokosowy* 70,9 % (woda, ekstrakt z kokosa*), syrop z agawy*, jagoda* 6 %, czarna porzeczka* 6 %, skrobia*, zagęszczony sok z białych winogron*, naturalny aromat*, zagęszczony sok cytrynowy*, wegańskie kultury bakterii jogurtowych (S. thermophilus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 448 kJ/107 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 8,4 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1 do +8°C

    6,00 
  • DESER KOKOSOWY MANGO BEZGLUTENOWY BIO 140 g – VEGUP BIO

    SKŁADNIKI
    napój kokosowy* 70,9 % (woda, ekstrakt z kokosa*), mango* 12 %, syrop z agawy*, skrobia*, zagęszczony sok z białych winogron*, zagęszczony sok cytrynowy*, naturalny aromat*, wegańskie kultury bakterii jogurtowych (S. thermophilus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 446 kJ/107 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 8,4 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1 do +8°C.

    6,00