Wyświetlanie 61–80 z 116 wyników
-
15,30 zł
MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO Z IMBIREM) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ZAKWASOWNIA (VENETA)
SKŁADNIKI
ryż brązowy* 97 %, imbir* 2 %, pieprz*, esencja olejku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron penne z mąki ryżowej w kształcie rurek przygotowywany w sposób tradycyjny. Makaron doskonale sprawdzi się z prostymi sosami: warzywnym lub pomidorowym, z mięsem lub bez, ale świetnie nada się również do bulionów i minestrone. Makaronowe rurki są również znakomitym dodatkiem do sałatek lub zup dla najmłodszych. Pokocha je zapewne każdy członek rodziny. Koniecznie spróbuj!SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1494 kJ/353 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 8,1 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła. -
11,10 zł
MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) FARMA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA
SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1533 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 75,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,017 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,70 zł
MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO TYPU NOODLE Z RYŻEM BRĄZOWYM) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA
SKŁADNIKI
czarny ryż* 55 %, brązowy ryż* 45 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Powoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj 4-5 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. -
22,90 zł
MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO) RAMEN W STYLU JAPOŃSKIM GNIAZDA BEZGLUTENOWY BIO 280 g – KING SOBA
SKŁADNIKI
ryż czarny* 55 %, mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuj przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie.
Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 69,5 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. -
14,80 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,30 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I KUKURYDZY BIAŁEJ) DLA DZIECI ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ZAKWASOWNIA (VENETA)
SKŁADNIKI
mąka z czerwonej soczewicy* 51 %, mąka z białej kukurydzy* 49 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron z czerwonej soczewicy jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Można go łączyć z każdym rodzajem sosów, zwłaszcza warzywnym. Ma bardzo delikatny smak, a dzięki kształtowi zwierzątek będą chciały go jeść wszystkie bąbelki. Zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Przenieście się do słonecznych Włoch.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1528 kJ/361 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 16 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła. -
15,30 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MACCHERONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ZAKWASOWNIA (VENETA)
SKŁADNIKI
czerwona soczewica* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron Maccheroni z czerwonej soczewicy w tym kształcie jest symbolem kuchni sycylijskiej. Idealnie smakuje ze świeżymi sosami warzywnymi lub na bazie śmietany. Znakomicie smakuje z pesto w połączeniu z dużą ilością ziół. Dla najmłodszych sprawdzi się jako dodatek do zup. Przenieś się w kulinarną podróż do Włoch.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 minut. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1595 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 26 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła. -
11,00 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 – 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 49 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. -
12,90 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) SPORT BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA
SKŁADNIKI
mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życiaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,90 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) STROZZAPRETI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA
SKŁADNIKI
mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 litr, lekko osolonej wody na każde 100 g makaronu. Gotować 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 26 g
Sól: 0,001 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
13,30 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 6 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 26 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła. -
10,70 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 1,5 g
Bonnik: 4,5 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu