Wyświetlanie 41–60 z 116 wyników

  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY TYPU NOODLE) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    mąka z brązowego ryżu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Powoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj przez 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1485 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.

    13,40 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY TYPU NOODLE) PAD THAI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    mąka z brązowego ryżu* 98 %, skrobia ziemniaczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadź do wrzenia dwie szklanki wody (500 ml), dodaj makaron i gotuj przez 6-7 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1481 kJ/ 350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,50 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 7 – 8 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1579 kJ/373 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik 3,5 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,60 
  • MAKARON (RYŻOWY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI DINOZAURY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ZIELONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    MAKARON: 100 % mąka z białego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron ryżowy w kształcie dinozaurów to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,9 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0 g

    CZAS GOTOWANIA
    8 – 10 minut

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MAKARON (RYŻOWY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka ryżowa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,20 
  • MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,80 
  • MAKARON (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1537 kJ/365 kcal
    Tłuszcz: 6,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Weglowodany: 51 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 8,7 g
    Białko: 22 g
    Sól: < 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła.

    12,30 
  • MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    Mąka z zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1475 kJ/349 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 3 g
    Błonnik: 7,7 g
    Białko: 20,8 g
    Sól: 0,008 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soje.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,20 
  • MAKARON (Z RYŻU BIAŁEGO) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    10,30