Wyświetlanie 41–45 z 45 wyników

  • RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 2 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1515 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 80 g
    w tym cukry – 0,1 g
    Błonnik – 1,3 g
    Białko – 7,1 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    33,20 
  • RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 2 kg – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1515 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 80 g
    w tym cukry – 0,1 g
    Błonnik – 1,3 g
    Białko – 7,1 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    36,00 
  • SKIEŁKOWANA GRYKA RAW BEZGLUTENOWA BIO 250 g – GRIKSI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna skiełkowana i suszona kasza gryczana.

    OPIS
    Wspaniały bezzbożowy dodatek do śniadaniowych musli, koktajli, smoothie i jogurtów. Może być dodawany do sałatek, zup, gulaszy, kanapek śniadaniowych, naleśników, ciast i ciastek, spożywać na surowo.
    Wysoka zawartość magnezu. Źródło żelaza. Źródło białka. Niska zawartość tłuszczu.
    Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
    Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
    Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1460 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 63,6 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 6,7 g
    Białko: 13,7 g
    Sól: <0,01 g
    Magnez: 270 mg (72 %)*
    Żelazo: 2,78 mg (20 %)*
    * dzienna referencyjna wartość spożycia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,90