Wyświetlanie 41–60 z 95 wyników

  • MAŚLAK MARYNOWANY 360 g (220 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    maślak zwyczajny, woda, ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    Maślaki, które znajdziecie Państwo w naszych słojach pochodzą tylko z polskich lasów, głównie okolicznej Puszczy Kozienickiej. Każdą sztukę oglądamy tak, aby do Państwa trafiły tylko najlepsze grzyby. Zalewa jest delikatna, dosmakowana, grzyby jędrne.
    Maślaki świetnie prezentują się na świątecznym stole. Tym, którym nie szkoda przerobić ich na potrawy polecamy przygotowanie sosu tatarskiego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 169 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,7 g
    w tym cukry: 4,6 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,70 
  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 29,5 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Błonnik – 41 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,70 
  • NASIONA RZODKIEWKI (SAXA 2) BIO 5 g – VITA LINE (218055) (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    100 % nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odmiana o czerwonych, kulistych zgubieniach o kruchym i łagodnym miąższu. Wysiew wprost do gruntu od lutego do maja w rzędy co 20 cm. Stosujemy przerywkę tak aby zachować rozstawę 2 cm x 20 cm. Zbiór od kwietnia do czerwca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,70 
  • NASIONA SAŁATY MASŁOWEJ (MAY QUEEN) BIO 0,5 g – VITA LINE (50600CIN0CP) (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    100 % nasiona sałaty masłowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odmiana wczesna, tworząca duże, ścisłę, zielonożółte główki o jędrnych liściach. Wysiew pod osłony w lutym, marcu. Wysiew na rozsadniku w kwietniu. Na miejsce stałe rozsadę wysadzamy od marca do maja w rozstawie 30 cm x 20 cm. Zbiór od maja do czerwca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,00 
  • OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu.

    OPIS
    Nasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Kiedy proces kiszenia dobiegnie końca ręcznie przekładamy je do słoików, aby mieć pewność, że trafią do Państwa tylko całe, jędrne i chrupkie egzemplarze.

    Wszyscy wiemy, że ogórki można jeść praktycznie z każdą potrawą a także same wyjęte wprost ze słoika. Można z nich przygotować różne sałatki, zupę ogórkową.

    Ogórki kiszone:
    – jędrne i chrupkie
    – z polskim czosnkiem
    – ze świeżym koprem, chrzanem i liśćmi dębu
    – nie za słone

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 56 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,7 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,20 
  • OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    ogórki kiszone* (97,2 %), przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA*), sól kłodawska (2,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 57 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 2,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.

    13,60 
  • OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    SKŁADNIKI
    Składniki: ogórki* 51 %, woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy* ( w tym GORCZYCA* ) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne ogórki konserwowe kartuskie przygotowywane są według tradycyjnej receptury, przy użyciu jedynie najwyższej jakości składników.
    Kruche, o delikatnym aromacie i wykwintnym smaku, znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków i zimnych przystawek.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 93 kJ /22 kcal
    Tłuszcz 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 5,1 g
    w tym cukry 2,9 g
    Białko 0,5 g
    Sól 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, SOJĘ i ryby

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 °C

    12,90 
  • OGÓRKI KONSERWOWE Z CZOSNKIEM 680 g (350 g) – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    ogórek świeży 50 %, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól spożywcza, przyprawy aromatyczno-smakowe (czosnek świeży 2,5 %, koper, GORCZYCA)

    OPIS
    Ogórki konserwowe z czosnkiem. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 63 kJ/15 kcal
    Tłuszcz: 0,07 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,80 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
    Węglowodany: 81,3 g
    w tym cukry: 0,05 g
    Białko: 3,2 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,30 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
    Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1538 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    14,20