Wyświetlanie 41–60 z 95 wyników
-
22,70 zł
MAŚLAK MARYNOWANY 360 g (220 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
maślak zwyczajny, woda, ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.OPIS
Maślaki, które znajdziecie Państwo w naszych słojach pochodzą tylko z polskich lasów, głównie okolicznej Puszczy Kozienickiej. Każdą sztukę oglądamy tak, aby do Państwa trafiły tylko najlepsze grzyby. Zalewa jest delikatna, dosmakowana, grzyby jędrne.
Maślaki świetnie prezentują się na świątecznym stole. Tym, którym nie szkoda przerobić ich na potrawy polecamy przygotowanie sosu tatarskiego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 169 kJ/40 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 7,7 g
w tym cukry: 4,6 g
Białko: 1,2 g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
21,70 zł
MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 29,5 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 41 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,70 zł
NASIONA RZODKIEWKI (SAXA 2) BIO 5 g – VITA LINE (218055) (PRODUKT SEZONOWY)
SKŁADNIKI
100 % nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odmiana o czerwonych, kulistych zgubieniach o kruchym i łagodnym miąższu. Wysiew wprost do gruntu od lutego do maja w rzędy co 20 cm. Stosujemy przerywkę tak aby zachować rozstawę 2 cm x 20 cm. Zbiór od kwietnia do czerwca.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,00 zł
NASIONA SAŁATY MASŁOWEJ (MAY QUEEN) BIO 0,5 g – VITA LINE (50600CIN0CP) (PRODUKT SEZONOWY)
SKŁADNIKI
100 % nasiona sałaty masłowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odmiana wczesna, tworząca duże, ścisłę, zielonożółte główki o jędrnych liściach. Wysiew pod osłony w lutym, marcu. Wysiew na rozsadniku w kwietniu. Na miejsce stałe rozsadę wysadzamy od marca do maja w rozstawie 30 cm x 20 cm. Zbiór od maja do czerwca.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
18,20 zł
OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu.OPIS
Nasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Kiedy proces kiszenia dobiegnie końca ręcznie przekładamy je do słoików, aby mieć pewność, że trafią do Państwa tylko całe, jędrne i chrupkie egzemplarze.Wszyscy wiemy, że ogórki można jeść praktycznie z każdą potrawą a także same wyjęte wprost ze słoika. Można z nich przygotować różne sałatki, zupę ogórkową.
Ogórki kiszone:
– jędrne i chrupkie
– z polskim czosnkiem
– ze świeżym koprem, chrzanem i liśćmi dębu
– nie za słoneProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 56 kJ/13 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0 g
Sól: 1,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
13,60 zł
OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – BIO FOOD
SKŁADNIKI
ogórki kiszone* (97,2 %), przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA*), sól kłodawska (2,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 57 kJ/13 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 0,8 g
Sól: 2,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 48 godzin. -
12,90 zł
OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE
SKŁADNIKI
Składniki: ogórki* 51 %, woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy* ( w tym GORCZYCA* ) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne ogórki konserwowe kartuskie przygotowywane są według tradycyjnej receptury, przy użyciu jedynie najwyższej jakości składników.
Kruche, o delikatnym aromacie i wykwintnym smaku, znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków i zimnych przystawek.
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 93 kJ /22 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 5,1 g
w tym cukry 2,9 g
Białko 0,5 g
Sól 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, SOJĘ i rybyZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 °C -
9,80 zł
OGÓRKI KONSERWOWE Z CZOSNKIEM 680 g (350 g) – LUNIAK
SKŁADNIKI
ogórek świeży 50 %, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól spożywcza, przyprawy aromatyczno-smakowe (czosnek świeży 2,5 %, koper, GORCZYCA)OPIS
Ogórki konserwowe z czosnkiem. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 63 kJ/15 kcal
Tłuszcz: 0,07 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin. -
10,30 zł
PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN
SKŁADNIKI
mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
Węglowodany: 81,3 g
w tym cukry: 0,05 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,20 zł
PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA
SKŁADNIKI
biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1538 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.