Wyświetlanie 1–20 z 95 wyników

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
    1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Jod: 118 µg (79 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    UWAGA
    Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    17,80 
  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    SKŁADNIKI
    algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 9,2 g
    Sól: 5,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    10,50 
  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    24,50 
  • BIOALLO MARYNATA – GRZYBY BOCZNIAK W DELIKATNEJ ZALEWIE BIO 180 g – ORGANICHOUSE

    SKŁADNIKI
    68 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebula*, suszona żurawina*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, przyprawy: sól kamienna kłodawska, goździki*, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)

    OPIS
    BIOallô – smaczna przekąska z grzybów boczniak. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
    BIOallô makuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 992 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 19,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 11,4 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Błonnik: 5,5 g
    Białko: 2,8 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    21,10 
  • BURACZKI KONSERWOWE KULKI BIO 300 g (180 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (60 %), woda, cukier trzcinowy*, ocet, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki konserwowe kulki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 215 kJ/51 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 10 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃.

    8,70 
  • BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS

    BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    buraczki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Buraczki kulki marynowane.
    Produkt pasteryzowany.

    Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 312 kJ / 75 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,60 
  • BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS

    BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    buraczki, cebula, olej roślinny rzepakowy, cukier, sól, koncentrat jabłkowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy.

    OPIS
    Buraczki tarte. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,5 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,70 
  • BURACZKI TARTE BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    Buraki ćwikłowe* (91 %), cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 249 kJ / 57 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 2 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    12,50 
  • BURACZKI TARTE GOTOWANE NA PARZE BEZGLUTENOWE BIO 720 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (88 %), olej rzepakowy*, sól, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Jestem tradycyjnym uzupełnieniem obiadu lub bazą zdrowej sałatki! Wspaniale smakuję zarówno na zimno jak i na gorąco!
    Produkt do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 477 kJ/114 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 8,5 g
    w tym cukry – 5,8 g
    Błonnik – <0,1 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 2,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 48 godzin.

    9,00 
  • BURACZKI WIÓRKI BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    buraczki ćwikłowe* (81 %), woda, cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki wiórki powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    12,50 
  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól

    OPIS
    Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10,8 g
    w tym cukry: 8,1 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    8,70 
  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól.

    OPIS
    Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów.
    Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na ćwikłę polecamy z krakersami lub chipsami.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 7,1 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,10 
  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO 80 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    100 % czarny czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 908 kJ / 217 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 46 g
    w tym cukry: 43 g
    Białko: 9,4 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.

    27,40 
  • CZOSNEK NIEDŹWIEDZI KISZONY BIO 430 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Czosnek niedźwiedzi* (90 %), woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kiszony czosnek niedźwiedzi stanowi idealny dodatek do dań gorących czy kanapek.
    Świetnie zastąpi każdą surówkę, a jego wyrazisty smak oraz aromat zmieni zwykły posiłek w wykwintne danie.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 152 kJ/36 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,0 g
    Węglowodany – 5,1 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Białko – 1,4 g
    Sól – 4,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    14,40