Wyświetlanie 1–20 z 100 wyników
-
18,10 zł
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. -
11,00 zł
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS
SKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte. -
25,70 zł
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. -
24,50 zł
BIOALLO MARYNATA – GRZYBY BOCZNIAK W DELIKATNEJ ZALEWIE BIO 180 g – ORGANICHOUSE
SKŁADNIKI
68 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebula*, suszona żurawina*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, przyprawy: sól kamienna kłodawska, goździki*, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)OPIS
BIOallô – smaczna przekąska z grzybów boczniak. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
BIOallô makuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 992 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 19,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 11,4 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
12,10 zł
BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
buraczki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy.OPIS
Buraczki kulki marynowane.
Produkt pasteryzowany.Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 312 kJ / 75 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 13 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
14,40 zł
BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS
SKŁADNIKI
buraczki, cebula, olej roślinny rzepakowy, cukier, sól, koncentrat jabłkowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy.OPIS
Buraczki tarte. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,5 g
w tym cukry: 5,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
13,40 zł
BURACZKI TARTE BIO 540 ml – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
Buraki ćwikłowe* (91 %), cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Buraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 249 kJ / 57 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik: 2 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin -
9,00 zł
BURACZKI TARTE GOTOWANE NA PARZE BEZGLUTENOWE BIO 720 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
SKŁADNIKI
burak ćwikłowy* (88 %), olej rzepakowy*, sól, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Jestem tradycyjnym uzupełnieniem obiadu lub bazą zdrowej sałatki! Wspaniale smakuję zarówno na zimno jak i na gorąco!
Produkt do bezpośredniego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 477 kJ/114 kcal
Tłuszcz – 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 8,5 g
w tym cukry – 5,8 g
Błonnik – <0,1 g
Białko – 1,6 g
Sól – 2,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i seler.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 48 godzin. -
13,40 zł
BURACZKI WIÓRKI BIO 540 ml – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
buraczki ćwikłowe* (81 %), woda, cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Buraczki wiórki powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 10 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin -
9,10 zł
BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK
SKŁADNIKI
buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sólOPIS
Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 10,8 g
w tym cukry: 8,1 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin. -
10,60 zł
ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g – KROKUS
SKŁADNIKI
burak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól.OPIS
Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów.
Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na ćwikłę polecamy z krakersami lub chipsami.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 7,1 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
14,90 zł
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI KISZONY BIO 430 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
Czosnek niedźwiedzi* (90 %), woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kiszony czosnek niedźwiedzi stanowi idealny dodatek do dań gorących czy kanapek.
Świetnie zastąpi każdą surówkę, a jego wyrazisty smak oraz aromat zmieni zwykły posiłek w wykwintne danie.
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 152 kJ/36 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,0 g
Węglowodany – 5,1 g
w tym cukry – 2,4 g
Białko – 1,4 g
Sól – 4,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.