Wyświetlanie 1–70 z 107 wyników

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
    1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Jod: 118 µg (79 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    UWAGA
    Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    17,30 
  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    SKŁADNIKI
    algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 9,2 g
    Sól: 5,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    10,50 
  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    24,10 
  • BIOALLO MARYNATA – GRZYBY BOCZNIAK W DELIKATNEJ ZALEWIE BIO 180 g – ORGANICHOUSE

    SKŁADNIKI
    68 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebula*, suszona żurawina*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, przyprawy: sól kamienna kłodawska, goździki*, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)

    OPIS
    BIOallô – smaczna przekąska z grzybów boczniak. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
    BIOallô makuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 992 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 19,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 11,4 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Błonnik: 5,5 g
    Białko: 2,8 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    24,50 
  • BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    buraczki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Buraczki kulki marynowane.
    Produkt pasteryzowany.

    Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 312 kJ / 75 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    12,00 
  • BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    buraczki, cebula, olej roślinny rzepakowy, cukier, sól, koncentrat jabłkowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy.

    OPIS
    Buraczki tarte. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,5 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,40 
  • BURACZKI TARTE BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    Buraki ćwikłowe* (91 %), cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 249 kJ / 57 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 2 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    13,70 
  • BURACZKI TARTE GOTOWANE NA PARZE BEZGLUTENOWE BIO 720 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (88 %), olej rzepakowy*, sól, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Jestem tradycyjnym uzupełnieniem obiadu lub bazą zdrowej sałatki! Wspaniale smakuję zarówno na zimno jak i na gorąco!
    Produkt do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 477 kJ/114 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 8,5 g
    w tym cukry – 5,8 g
    Błonnik – <0,1 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 2,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 48 godzin.

    9,00 
  • BURACZKI WIÓRKI BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    buraczki ćwikłowe* (81 %), woda, cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki wiórki powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    13,70 
  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól

    OPIS
    Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10,8 g
    w tym cukry: 8,1 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,40 
  • CHRZAN TARTY 180 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    korzeń chrzanu (72 %), cukier, cytryna, woda, olej roślinny rzepakowy, sól.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 453 kJ / 109 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 17 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    8,30 
  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól.

    OPIS
    Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów.
    Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na ćwikłę polecamy z krakersami lub chipsami.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 7,1 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,50 
  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM OSTRA BEZGLUTENOWA BIO 160 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* 66,4 %, chrzan* 20 %, ocet jabłkowy*, koncentrat jabłkowy*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ten tradycyjny polski dodatek do dań, doskonale komponuje się z mięsnymi pieczeniami, wędlinami, a także serami. Powstaje z soczystych, ekologicznych buraków, połączonych z wyrazistym chrzanem. Charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem. Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan. Produkt do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 173 kJ/ 41 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 8,7 g
    w tym cukry: 6,4 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +25℃. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,70 
  • CZOSNEK NIEDŹWIEDZI KISZONY BIO 430 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Czosnek niedźwiedzi* (90 %), woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kiszony czosnek niedźwiedzi stanowi idealny dodatek do dań gorących czy kanapek.
    Świetnie zastąpi każdą surówkę, a jego wyrazisty smak oraz aromat zmieni zwykły posiłek w wykwintne danie.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 152 kJ/36 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,0 g
    Węglowodany – 5,1 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Białko – 1,4 g
    Sól – 4,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    14,70 
  • GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Gruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko – kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw.
    To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie w sałatkach np. z rukolą i orzechami. Pasują również do dań kuchni azjatyckiej. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 20 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    19,80 
  • GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier.

    OPIS
    Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.
    Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są twarde dobrze sprawdzają się, jako dodatek do ciast np. do tortu czekoladowego. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. W połączeniu z papryką chili i czekoladą tworzą niecodzienny deser.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 24 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,80 
  • GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki.

    OPIS
    Gruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.
    Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 462 kJ/111 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 25 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,90 
  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE

    SKŁADNIKI
    imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy*, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 28 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,48 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,60 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    Kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 97 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 5,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    10,70 
  • KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości, sól, rodzynki.

    OPIS
    Nasza kapusta czerwona „modra” ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne.
    Kapusta, rolada i kluski śląskie to oczywisty wybór. Równie dobrze smakuje z pieczoną kaczką czy gęsią. Sprawdza się również, jako porcja warzyw do pierogów ruskich z mięsem, kotletów mielonych, klopsów i rolad.

    Kapusta czerwona:
    – Bez octu i zagęstników
    – Gotowe po otwarciu słoika
    – Spore jędrne paski

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 534 kJ/127 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,00 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 43 kJ/10 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,0 g
    w tym cukry – 0,1 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    8,70 
  • KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.

    OPIS
    Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
    Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
    Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,7 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 1,0 g
    Witamina C – 18 mg (23 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin

    15,00 
  • KAPUSTA POSTNA Z GRZYBAMI LEŚNYMI 670 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej rzepakowy , marchew, przyprawy.

    OPIS
    Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
    Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, naleśników, pierogów.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 218 kJ/97 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    21,10 
  • KARCZOCHY GRILLOWANE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    karczochy* (65,2 %), oliwa z oliwek extra virgin* (28 %), olej słonecznikowy*, sól, ocet winny*, czosnek*, natka pietruszki*, sok z cytryny*, bazylia*, papryka chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 10,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    17,30 
  • KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO (2 szt.) 320 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ziarna kukurydzy cukrowej*, woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 340 kJ/ 81 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 6,9 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 2,3 g
    Sól: 0,34 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

    14,60 
  • KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO 200 g (140 g) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    kukurydza*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 269 kJ/64 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 9,2 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 2,3 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,80 
  • KURKA MARYNOWANA BEZGLUTENOWA 360 g (160 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kurka (pieprznik jadalny), woda , ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po odsączeniu zalewy
    Wartość energetyczna: 160 kJ / 38 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 8,6 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    45,70 
  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne grzyby mun suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a następnie gotować przez ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1083 kJ/260 kcal
    Tłuszcz 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 41 g
    Białko 11 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    22,60 
  • NASIONA RZODKIEWKI (SAXA 2) BIO 5 g – VITA LINE (218055) (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    100 % nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odmiana o czerwonych, kulistych zgubieniach o kruchym i łagodnym miąższu. Wysiew wprost do gruntu od lutego do maja w rzędy co 20 cm. Stosujemy przerywkę tak aby zachować rozstawę 2 cm x 20 cm. Zbiór od kwietnia do czerwca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,70 
  • NASIONA SAŁATY MASŁOWEJ (MAY QUEEN) BIO 0,5 g – VITA LINE (50600CIN0CP) (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    100 % nasiona sałaty masłowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odmiana wczesna, tworząca duże, ścisłę, zielonożółte główki o jędrnych liściach. Wysiew pod osłony w lutym, marcu. Wysiew na rozsadniku w kwietniu. Na miejsce stałe rozsadę wysadzamy od marca do maja w rozstawie 30 cm x 20 cm. Zbiór od maja do czerwca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,00 
  • OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu.

    OPIS
    Nasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Kiedy proces kiszenia dobiegnie końca ręcznie przekładamy je do słoików, aby mieć pewność, że trafią do Państwa tylko całe, jędrne i chrupkie egzemplarze.

    Wszyscy wiemy, że ogórki można jeść praktycznie z każdą potrawą a także same wyjęte wprost ze słoika. Można z nich przygotować różne sałatki, zupę ogórkową.

    Ogórki kiszone:
    – jędrne i chrupkie
    – z polskim czosnkiem
    – ze świeżym koprem, chrzanem i liśćmi dębu
    – nie za słone

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 56 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,7 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,90 
  • OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    ogórki kiszone* (97,2 %), przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA*), sól kłodawska (2,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 57 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 2,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.

    13,70 
  • OGÓRKI KONSERWOWE PIKANTNE 500 g (250 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, koper, czosnek, chrzan, papryka chili mielona, GORCZYCA, ziele angielskie, pieprz czary ziarnisty, liść llaurowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po odsączeniu zalewy
    Wartość energetyczna: 138 kJ / 32 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,5 g
    w tym cukry: 4,8 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,95 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    13,70 
  • OPAKOWANIE ZBIORCZE (szt) – CZARNY CZOSNEK BIO – PRZETWORY Z NATURY

    SKŁADNIKI
    ekologiczny czosnek 100 %

    OPIS
    Czarny czosnek powstaje z świeżego, naturalnego czosnku na skutek fermentacji/starzenia. Proces produkcji polega na przetrzymywaniu w kontrolowanej, podwyższonej temperaturze i wilgotności przez kilka tygodni czosnku.
    W czosnku zachodzi wiele naturalnych zmian chemicznych i fizycznych. Łuska staje się złota i krucha, ząbki czosnku stają się miękkie i czarne, smak słodko-kwaśny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 796 kJ/ 188 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 22 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu.

    10,90