Wyświetlanie 1–20 z 47 wyników

  • KRĄŻKI KUKURYDZIANE MINI Z ROZMARYNEM BEZGLUTENOWE BIO 50 g – FIORENTINI

    SKŁADNIKI
    kukurydza* 75 %, oleje roślinne* (olej słonecznikowy*, olej kukurydziany*), skrobia kukurydziana*, sól, rozmaryn* 0,6 %, zioła*, przyprawy*, naturalny aromat przypraw. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1920 kJ/456 kcal
    Tłuszcz: 14,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
    Węglowodany: 73,1 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 6,4 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z laktozą) i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    4,80 
  • PIECZYWO CHRUPKIE BŁONNIKOWE GRYKA – QUINOA BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (70 %), mąka kukurydziana*, mąka z białej komosy ryżowej* (10 %), psyllium*, sól morska (0,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pieczywo chrupkie to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
    Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1532 kJ / 366 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności.

    11,20 
  • PIECZYWO CHRUPKIE PROTEINOWE CIECIERZYCA – SOCZEWICA – GROCH BEZGLUTENOWE BIO (6 x 18,34 g) 110 g – BYODO

    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy* (33 %), mąka z soczewicy* (33 %), mąka grochowa* (33 %), sól morska (1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowe chrupiące pieczywo z roślin strączkowych bogatych w białko smakuje wyśmienicie ze słodkimi i słonymi smarowidłami, takimi jak dżem czy twarożek, z dipami i oczywiście z (wegańską) kiełbasą i serem. Chrupiące, bogate w błonnik i o wysokiej zawartości białka, stanowi idealną przekąskę między posiłkami lub jako substytut pieczywa podczas posiłków. Chrupiące pieczywo proteinowe doskonale sprawdzi się także jako baza pysznych kanapek czy dodatek do zup i sałatek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1554 kJ/367 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 3,5 g
    Białko: 24 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, MLEKO i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu należy przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.

    17,50 
  • PIECZYWO CHRUPKIE PROTEINOWE GROCH ŻÓŁTY – SOCZEWICA BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    mąka z żółtego grochu* (44 %), mąka z czerwonej soczewicy* (23,6 %), mąka z zielonej soczewicy* (23,6 %), skrobia z grochu* (6 %), mąka z ciecierzycy* (2 %), sól morska (0,8 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pieczywo chrupkie to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
    Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności

    11,20