Wyświetlanie 1–20 z 44 wyników

  • Bajgle keto z sezamem (2x75g), bezglutenowe 150g – Balviten

    Bajgle keto z sezamem (2x75g), bezglutenowe 150g – Balviten

    Balviten
    Bajgle keto z sezamem (2x75g), bezglutenowe 150g – Balviten
    5907653101885

    14,20 
  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 500 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; błonnik ziemniaczany, woda, substancja spulchniająca: węglany sodu.

    OPIS
    Bułka tarta najczęściej stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.
    Używana jest również do posypywania form do ciasta, co zapobiega jego przywieraniu.
    Poza tym jest naturalnym zagęszczaczem różnego rodzaju potraw, np. kotletów mielonych czy sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1792 kJ/424 kcal
    Tłuszcz – 7,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 85 g
    w tym cukry – 6,7 g
    Błonnik – 4,3 g
    Białko – 1,5 g
    Sól – 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: MLEKO, SOJĘ, JAJA, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,40 
  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
    Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
    Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 8,0 g
    Białko – 4,8 g
    Sól – 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,70 
  • Bułki keto hamburgerowe z sezamem,bezglutenowe (2x85g) 170g – Balviten

    Bułki keto hamburgerowe z sezamem,bezglutenowe (2x85g) 170g – Balviten

    Balviten
    Bułki keto hamburgerowe z sezamem,bezglutenowe (2x85g) 170g – Balviten
    5907653101908

    14,99 
  • BUŁKI PITA BEZGLUTENOWE (2 x 95 g) 190 g – INCOLA

    SKŁADNIKI
    skrobie (tapiokowa, kukurydziana), woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), inulina, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (zmielone produkty ryżowe), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).

    OPIS
    Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania fastfooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180 ℃ przez 6 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułkę przekrój i nafaszeruj ulubionymi dodatkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1225 kJ/291 kcal
    Tłuszcz: 6,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 51,3 g
    w tym cukry: 7,9 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,50 
  • BUŁKI Z SIEMIENIEM LNIANYM I CHIA BEZGLUTENOWE (2 x 50 g) 100 g – INCOLA

    SKŁADNIKI
    woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, ziarna (siemię lniane brązowe 4,62 %, siemię lniane złote 4 %, słonecznik 1,45 %, chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 1,33 %), olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, BIAŁKO KURZE (JAJA), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, otręby ryżowe, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.

    OPIS
    Miękkie bułki, bogate w ziarna. Dzięki zawartości siemienia lnianego i chia, smak bułek nabywa bardzo ciekawego charakteru.
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1305 kJ/310 kcal
    Tłuszcz: 10,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 47,2 g
    w tym cukry: 7,2 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 5,6 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać białka mleka.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 14 – 21°C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,50 
  • BUŁKI ZE SŁONECZNIKIEM BEZGLUTENOWE (2 x 50 g) 100 g – INCOLA

    SKŁADNIKI
    woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), ziarna (słonecznik 13 %, siemię lniane), mąka ryżowa, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, BIAŁKO KURZE (JAJA), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) sól, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.

    OPIS
    Puszyste bułki z chrupiącą posypką z ziaren słonecznika. Do wszechstronnego zastosowania – na śniadanie, kolację, o każdej porze dnia.
    Produkt pakowany w atmosfrze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1424 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 13,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 46,2 g
    w tym cukry: 5,2 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać białka mleka.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,50 
  • CHLEB BIAŁY PITA BIO 260 g – FLORENTIN

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (72%), woda, drożdże, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1040 kJ / 248 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 50,9 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 1,1g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2-3 dni.

    11,70 
  • CHLEB CIEMNY NATURALNY BEZGLUTENOWY 200 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Składniki: woda, skrobia (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, jabłkowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), cukier, mąka ryżowa, drożdże, albumina w proszku (jaja), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja konserwująca (propionian wapnia), aromat.

    OPIS
    Pyszny chleb bezglutenowy ciemny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1066 kJ/255 kcal
    Tłuszcz 10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 32 g
    w tym cukry 1,6 g
    Błonnik 11 g
    Białko 3,0 g
    Sól 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych

    9,20 
  • CHLEB ESSEŃSKI BIO 400 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skiełkowana PSZENICA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny chleb esseński, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanej PSZENICY. 2-3 dniowe kiełki PSZENICY są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110 °C – 130 °C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 948 kJ/224 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 50 g
    w tym cukry – 18 g
    Błonnik – 8,9 g
    Białko – 10,3 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać SOJĘ, ORZECHY i SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni

    21,30 
  • CHLEB ESSEŃSKI ORKISZOWY BIO 400 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skiełkowana PSZENICA ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny chleb esseński orkiszowy, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanego ORKISZu. 2-3 dniowe kiełki ORKISZu są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110°C – 130 °C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 963 kJ / 227 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 43 g
    w tym cukry – 9,0 g
    Błonnik – 7,6 g
    Białko – 9,7 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać SOJĘ, ORZECHY i SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni

    26,70 
  • CHLEB ESSEŃSKI ŻYTNI BIO 400 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skiełkowane ŻYTO* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny chleb esseński żytni, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanego żyta. 2-3 dniowe kiełki ŻYTA są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110°C – 130°C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 973 kJ / 230 kcal
    Tłuszcz – 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 44 g
    w tym cukry – 13 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 6,8 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać SOJĘ, ORZECHY i SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    21,50 
  • CHLEB GRYCZANY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – SCHNITZER

    SKŁADNIKI
    zakwas z gryki* (pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, mąka kukurydziana*, mąka SOJOWA*, pełnoziarnista mąka gryczana*, nasiona słonecznika*, pełnoziarnista mąka z prosa*, mąka ryżowa*, sól morska, błonnik jabłkowy*, miód*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 870 kJ/207 kcal
    Tłuszcz: 5,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 8,9 g
    Sól: 1 g
    Magnez: 95 mg (25 %)**
    **dzienna referencyjna wartość spożycia magnezu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, ŁUBIN i JAJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłdonym miejscu

    19,00 
  • CHLEB JASNY KANAPKOWY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    woda, skrobia kukurydziana*, zakwas: woda, mąka ryżowa*; syrop ryżowy*, mąka ryżowa*, mąka quinoa*, mąka z lnu*, błonnik z babki płesznik*, olej słonecznikowy*, białko grochu*, drożdże*, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowy chleb jasny, bez MLEKA oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 869 kJ / 206 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 2,8 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

    10,60 
  • CHLEB JASNY NATURALNY BEZGLUTENOWY 200 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Składniki: woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), skrobia (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), olej rzepakowy, błonnik roślinny (ziemniaczany, bambusowy, z babki jajowatej), cukier, mąka ryżowa, drożdże, albumina w proszku (jaja), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja konserwująca (propionian wapnia), aromat.

    OPIS
    Pyszny chleb bezglutenowy jasny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1081 kJ/268 kcal
    Tłuszcz 9,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 38 g
    w tym cukry 1,8 g
    Błonnik 5,5 g
    Białko 3,4 g
    Sól 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych

    9,20