Wyświetlanie 101–120 z 125 wyników

  • MĄKA Z SAMOPSZY TYP 1850 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA z samopszy* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1470 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 9,3 g
    Białko: 14 g
    Sól: <0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,80 
  • MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    Mąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 57 g
    W tym cukry: 0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do 25˚C i wilgotności względnej do 70 %.

    14,20 
  • MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
    Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    33,50 
  • MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73,4 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 16,8 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,10 
  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – BATOM

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna ŻYTA, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka ŻYTNIA chlebowa najlepiej sprawdzi się do przyrządzania domowych wypieków. Szczególnie cieszy się uznaniem jako podstawowy składnik do pieczenia chleba czy do przygotowania zakwasu na żur. Aromat, który unosi się po domu po upieczeniu świeżego chleba na zakwasie ma niejednego amatora. Mąka ŻYTNIA typ 720 polecana jest też do ciast, spodów do pizzy, ciasta makaronowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1465 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Białko: 11 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ŻYTNIA typ 720 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 6,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C

    8,10 
  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 NADBUŻAŃSKA EKOLOGICZNA 1KG – MŁYNY WODNE

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren ŻYTA dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.
    Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1370 kJ/327 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy nasycone: 0,23 g
    Węglowodany: 77,4 g
    w tym cukry: 2,5 g
    Błonnik: 6,4 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,40 
  • Mąka żytnia chlebowa, ekologiczna 1 kg – BioLife

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA chlebowa ekologiczna.

    OPIS
    „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 6,8 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,30 
  • MĄKA ŻYTNIA JASNA TYP 720 BIO 1 kg – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ŻYTNIA jasna typ 720

    OPIS
    Ekologiczna Mąka ŻYTNIA typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1428 KJ/337 kcal
    Tłuszcz 1,7
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4
    Węglowodany 71
    w tym cukry 2,5
    Błonnik 6,4
    Białko 6,3
    Sól 0

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,60 
  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TY 2000 BIO 1 kg – BIO LIFE

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa ekologiczna.

    OPIS
    „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1288 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,13 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,30 
  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1362 kJ / 323 kcal
    Tłuszcz – 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 61 g
    w tym cukry – 10 g
    Błonnik – 13 g
    Białko – 9,5 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,30 
  • MĄKA ŻYTNIA TYP 960 EKOLOGICZNA 1KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960

    OPIS
    Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 960 polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1431 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 8,3 g
    Białko – 8,2 g
    Sól – 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,90 
  • MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
    Tłuszcz 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
    Węglowodany 8,8 g
    w tym cukry 4,6 g
    Błonnik 9,9 g
    Białko 21 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    25,40 
  • MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) EKOLOGICZNE 100G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
    Tłuszcz 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
    Węglowodany 8,8 g
    w tym cukry 4,6 g
    Błonnik 9,9 g
    Białko 21 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,40