Wyświetlanie 81–100 z 126 wyników

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa jasna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    ekologiczna mąka ryżowa jasna pochodzi z przemiału białego ryżu. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 77 g
    w tym cukry – 0,0 g
    Błonnik – 1,0 g
    Białko – 8,8 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,60 
  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa jasna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    ekologiczna mąka ryżowa jasna pochodzi z przemiału białego ryżu. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 77 g,
    w tym cukry – 0,0 g
    Błonnik – 1,0 g
    Białko – 8,8 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,10 
  • MĄKA RYŻOWA PAŁNOZIARNISTA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcal
    Tłuszcz – 2,5 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 74 g,
    w tym cukry – 0,9 g
    Białko – 7,9 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,40 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 %

    OPIS
    Mąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal
    Tłuszcz 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 77,6 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 1,2 g
    Białko 7,2 g
    Sól <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,00 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 73 g
    W tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃.

    13,40 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA EKOLOGICZNA 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcal
    Tłuszcz – 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 74 g
    w tym cukry – 0,9 g
    Białko – 7,9 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,90 
  • MĄKA TEFF EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka teff* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1355 kJ / 320 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 64 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,10 
  • MĄKA Z CIECIERZYCY EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1518 kJ / 361 kcal
    Tłuszcz – 6,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 48 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnik – 13 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,30 
  • MĄKA Z CIECIERZYCY EKOLOGICZNA 800G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1417 kJ / 337 kcal
    Tłuszcz – 5,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
    Węglowodany – 44 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Białko – 19 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,60 
  • MĄKA Z KONOPI EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka z konopi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1296 kJ / 312 kcal
    Tłuszcz – 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2 g
    Węglowodany – 3,2 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 41 g
    Białko – 35 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,70 
  • MĄKA Z LNU EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z lnu odtłuszczonego 100 %. 

    OPIS
    Ekologiczną mąkę lnianą uzyskuje się przez zmielenie i odtłuszczenie nasion lnu brązowego. Mąka może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów. Może służyć również jako posypka lub panierka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1258 kJ/302 kcal
    Tłuszcz – 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 3,7 g
    w tym cukry – 3,7 g
    Błonnik – 34 g
    Białko – 37 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,90 
  • MĄKA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    Mąka z PSZENICY płaskurki* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1274 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 9,6 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,0004 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z ŻYTA, owsa, PSZENICY ORKISZ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,60 
  • MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET8718976017107

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1404 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz – 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 59 g
    w tym cukry – 0,9 g
    Błonnik – 9,8 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,40 
  • MĄKA Z PSZENICY DURUM ( SEMOLINA ) 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1485 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz – 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,8 g
    Węglowodany – 63 g
    w tym cukry – 0,4 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,80 
  • MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) 1KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1485 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz – 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,8 g
    Węglowodany – 63 g
    w tym cukry – 0,4 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,40 
  • MĄKA Z QUINOA (Z KOMOSY RYŻOWEJ) EKOLOGICZNA 350G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z quinoa 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do domowego pieczywa, ciast, placków, naleśników, makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1537 kJ/364 kcal
    Tłuszcz 4,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 69 g
    w tym cukry 1,6 g
    Błonnik 4,4 g
    Białko 10 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,30