Wyświetlanie 61–80 z 82 wyników
-
8,80 zł
MAKARON (Z PSZENICY DURUM) SPAGHETTI BIO 500 g- VITALIANA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 2,9 g
Białko 12 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych. -
8,80 zł
MAKARON (Z PSZENICY DURUM) TORTIGLIONI BIO 500 g- VITALIANA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 2,9 g
Białko 12 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych. -
8,80 zł
MAKARON (Z RAZOWEJ PSZENICY DURUM) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA
SKŁADNIKI
100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 8 g
Białko 12 g
Sól 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
GLUTEN , SOJAZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych. -
8,80 zł
MAKARON (Z RAZOWEJ PSZENICY DURUM) PENNE BIO 500 g – VITALIANA
SKŁADNIKI
100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 8 g
Białko 12 g
Sól 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
GLUTEN , SOJAZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych. -
8,80 zł
MAKARON (Z RAZOWEJ PSZENICY DURUM) SPAGHETTI BIO 500 g – VITALIANA
SKŁADNIKI
100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 8 g
Białko 12 g
Sól 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
GLUTEN , SOJAZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych. -
7,50 zł
MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.OPIS
Makaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę.
Zalety Makaronu Novelle Diabetic:
– Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
– Niski indeks glikemiczny: poniżej 55
– Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
– Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
– Zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego.
– Przygotowuje się go szybko, czas gotowania to jedyne 5 minut.
– Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosamiSpożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 730 kJ/173 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 g
Cynk: 2,5 mg (25 %)*
Chrom: 11,6 μg (29 %)** – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
20,30 zł
MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) PACCHERI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalnaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 13 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,10 zł
MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) RIGATONI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalnaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,60 zł
MAKARON PENNE RAZOWY SEMOLINOWY EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 66 g
w tym cukry – 3,2 g
Błonnik – 7,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY FARFALLE (KOKARDKI) EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY FUSILLI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 2,5 g
Błonnik – 3,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 2,5 g
Błonnik – 3,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,30 zł
MAKARON UDON BIO 250 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA pełnoziarnista*, sól morska. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny, makaron Udon wykonany w 100 % z PSZENICY. Pyszny japoński makaron spaghetti, świetnie pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań z woka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i opłucz zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1460 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 65,7 g
w tym cukry – 1,1 g
Białko – 13,5 g
Sól – 1,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,60 zł
MAKARON Z SEMOLINY RAZOWY SPAGETTI 500G EKOLOGICZNY – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 66 g
w tym cukry – 3,2 g
Błonnik – 7,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.