Wyświetlanie 61–80 z 82 wyników

  • MAKARON (Z PSZENICY DURUM) SPAGHETTI BIO 500 g- VITALIANA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 72 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 2,9 g
    Białko 12 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    8,80 
  • MAKARON (Z PSZENICY DURUM) TORTIGLIONI BIO 500 g- VITALIANA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 72 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 2,9 g
    Białko 12 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    8,80 
  • MAKARON (Z RAZOWEJ PSZENICY DURUM) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL
    Tłuszcz 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 3,5 g
    Błonnik 8 g
    Białko 12 g
    Sól 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    GLUTEN , SOJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    8,80 
  • MAKARON (Z RAZOWEJ PSZENICY DURUM) PENNE BIO 500 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL
    Tłuszcz 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 3,5 g
    Błonnik 8 g
    Białko 12 g
    Sól 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    GLUTEN , SOJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    8,80 
  • MAKARON (Z RAZOWEJ PSZENICY DURUM) SPAGHETTI BIO 500 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL
    Tłuszcz 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 3,5 g
    Błonnik 8 g
    Białko 12 g
    Sól 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    GLUTEN , SOJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    8,80 
  • MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.

    OPIS
    Makaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę.
    Zalety Makaronu Novelle Diabetic:
    – Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
    – Niski indeks glikemiczny: poniżej 55
    – Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
    – Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
    – Zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego.
    – Przygotowuje się go szybko, czas gotowania to jedyne 5 minut.
    – Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami

    Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
    Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 730 kJ/173 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 8,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g
    Cynk: 2,5 mg (25 %)*
    Chrom: 11,6 μg (29 %)*

    * – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać jaja.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    7,50 
  • MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) PACCHERI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

    OPIS
    Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
    Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
    — konsystencja: jędrna i elastyczna
    — jednorodność ugotowania: jednakowa
    — jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
    — kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 13 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,30 
  • MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) RIGATONI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

    OPIS
    Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
    Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
    — konsystencja: jędrna i elastyczna
    — jednorodność ugotowania: jednakowa
    — jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
    — kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,10 
  • MAKARON PENNE RAZOWY SEMOLINOWY EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • MAKARON SEMOLINOWY FARFALLE (KOKARDKI) EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,70 
  • MAKARON SEMOLINOWY FUSILLI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,70 
  • MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,70 
  • MAKARON UDON BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA pełnoziarnista*, sól morska. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny, makaron Udon wykonany w 100 % z PSZENICY. Pyszny japoński makaron spaghetti, świetnie pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań z woka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i opłucz zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1460 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 65,7 g
    w tym cukry – 1,1 g
    Białko – 13,5 g
    Sól – 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    19,30 
  • MAKARON Z SEMOLINY RAZOWY SPAGETTI 500G EKOLOGICZNY – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,60