Wyświetlanie 41–60 z 82 wyników
-
11,10 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) KOLANKA BIO 500 g – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,0 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 10,5 g
Sól: < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,80 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal
Tłuszcz – 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 11 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
14,00 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do zup. Ale jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania, na przykład z sosem pomidorowym lub pesto, także jako pilaw z warzywami z grilla. Doskonale nadaje się do szybkiego risotto, zwanego orzotto.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 3,3 g
Białko: 10,5 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
80,90 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)
MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)
SKU: 8009004811263
Ilość w opakowaniu: 2
Waga: 5.05 kg
Cena za kg: 16.02 -
9,80 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,80 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 1 kg – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 10 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,90 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1478 kJ/352 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
98,10 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 6 kg – HORECA
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 6 kg – HORECA
SKU: 8015602020006
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 6.01 kg
Cena za kg: 16.32 -
14,10 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI MEGA DŁUGI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY durum, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 litra wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: 9 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,10 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTONI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalnaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
130,70 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) ŚWIDERKI BIO 6 kg – HORECA
MAKARON (SEMOLINOWY) ŚWIDERKI BIO 6 kg – HORECA
SKU: 8015602020020
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 6.01 kg
Cena za kg: 16.51 -
13,70 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) VOLANTI BIO 500 g – BYODO
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 9-10 min. w lekko osolonej wodzie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,30 zł
MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 6,1 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
15,40 zł
MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 67 g
w tym cukry – 2,9 g
Błonnik – 5,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,50 zł
MAKARON (Z PŁASKURKI) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,40 zł
MAKARON (Z PSZENICY DURUM) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 2,9 g
Białko 12 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.