Wyświetlanie 41–60 z 82 wyników

  • MAKARON (SEMOLINOWY) KOLANKA BIO 500 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75,0 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 10,5 g
    Sól: < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,80 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do zup. Ale jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania, na przykład z sosem pomidorowym lub pesto, także jako pilaw z warzywami z grilla. Doskonale nadaje się do szybkiego risotto, zwanego orzotto.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Białko: 10,5 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,00 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)

    MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)
    SKU: 8009004811263
    Ilość w opakowaniu: 2
    Waga: 5.05 kg
    Cena za kg: 16.02

    80,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,80 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 1 kg – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ/358 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,80 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 6 kg – HORECA

    MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 6 kg – HORECA
    SKU: 8015602020006
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 6.01 kg
    Cena za kg: 16.32

    98,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI MEGA DŁUGI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z PSZENICY durum, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 litra wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: 9 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTONI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

    OPIS
    Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
    Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
    — konsystencja: jędrna i elastyczna
    — jednorodność ugotowania: jednakowa
    — jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
    — kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) ŚWIDERKI BIO 6 kg – HORECA

    MAKARON (SEMOLINOWY) ŚWIDERKI BIO 6 kg – HORECA
    SKU: 8015602020020
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 6.01 kg
    Cena za kg: 16.51

    130,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) VOLANTI BIO 500 g – BYODO

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 9-10 min. w lekko osolonej wodzie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 4,3 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,70 
  • MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    7,30 
  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 67 g
    w tym cukry – 2,9 g
    Błonnik – 5,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • MAKARON (Z PŁASKURKI) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,50 
  • MAKARON (Z PSZENICY DURUM) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 72 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 2,9 g
    Białko 12 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    8,40