Wyświetlanie 21–40 z 82 wyników
-
7,70 zł
MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY MICKEY BIO 300 g – DALLA COSTA
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7-9 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1513 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, zacienionym i suchym miejscu. -
11,30 zł
MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, mąka z PSZENICY durum* z suszonymi pomidorami* (3 %), mąka z PSZENICY durum* z suszonym szpinakiem* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1470 kJ / 350 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 71 g
w tym cukry – 2,9 g
Błonnik – 3,5 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,90 zł
MAKARON (SEMOLINOWY Z ALGAMI MORSKIMI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum*), algi morskie* (spirulina) 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny do dań z owoców morza i ryb.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 740 kJ/175 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
11,50 zł
MAKARON (SEMOLINOWY Z POKRZYWĄ) SPIRELLI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, pokrzywa suszona* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać sól według uznania. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz – 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 69 g
w tym cukry – 2,7 g
Błonnik – 3,5 g
Białko – 12 g
Sól – 0,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,90 zł
MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI FARMA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny dla dzieci do zup, drugich dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,9 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 minut, al. dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, MLEKO, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
6,70 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) 2-JAJECZNY ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 8 – 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
7,30 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) 5-SMAKOWY DUŻE MUSZLE 300 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.OPIS
Makaron w kształcie muszli. Idealny do nadziewania, lekkich sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 773 kJ/182 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ i seler.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
6,90 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) 8-JAJECZNY KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %).OPIS
Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.
Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.
Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne i trzykrotnie zwiększają swą objętość po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5-6 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 594 kJ/141 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
14,80 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) CANNELLONI BIO 250 g – BYODO
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 9-10 min. w lekko osolonej wodzie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/355 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 12 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, SOJĘ i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,50 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) CONCHIGLIE BIO 500 g – RAPUNZEL
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Muszelki to polska nazwa makaronu conchiglie.
Makaron powstaje z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki otrzymywanej z wysokogatunkowej PSZENICY durum.
Muszelki doskonale nadają się do zup oraz bardzo dobrze łączą się z sosami np. z kawałkami mięsa i warzyw. Stanowią idealny składnik zapiekanek oraz sałatek, nadając im efektowny wygląd.
Spróbuj ich w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 l wody na 100 g makaronu, dodać makaron i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,20 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI DINOZAURY BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8-10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 12 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. -
7,60 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI SAFARI BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8-10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 g
Węglowodany: 72 g
W tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 12 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. -
5,80 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI
MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI
SKU: 5901902002428
Ilość w opakowaniu: 10
Waga: 0.38 kg
Cena za kg: 15.26 -
6,00 zł
MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA SPAGHETTI ALLA CHITARRA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest PSZENICA durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 616 kJ/145 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: < 0,5 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA i SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.