Wyświetlanie 21–40 z 163 wyników

  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sól

    OPIS
    Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
    Tłuszcz 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 2,0 g
    w tym cukry 0,1 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0,7 g
    Sól 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    8,80 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 43 kJ/10 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,0 g
    w tym cukry – 0,1 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    8,80 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości – kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4⁰C

    8,50 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 800 g – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, kłodawska sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
    Węglowodany – 2,3 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    16,20 
  • KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.

    OPIS
    Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
    Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
    Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,7 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 1,0 g
    Witamina C – 18 mg (23 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin

    14,40 
  • Kapusta kiszona ekologiczna 800g – Sątyrz

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, marchew*, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
    Węglowodany – 2,3 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    16,20 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 480 g (420 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    kapusta biała* 83 %, marchew* 16,7 %, zalewa* (sok z kapusty*, sól himalajska) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    UWAGI
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 232 kJ / 55 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 9,0 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 2,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    9,10 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 700 g (550 g) – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (80 %), marchew* (20 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 48 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,4 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.

    10,40 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 1 kg (DOYPACK) – BIO PLANET

    Składniki: kapusta biała* 96 %, marchew* 3 %, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    Wartość odżywcza w: 100 g
    Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone; 0 g
    Węglowodany: 2,2 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,0 g

    Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +2 °C do +5 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,20 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 2,8 kg (WIADERKO) – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, marchew*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06 g
    Węglowodany: 2,3 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    48,20 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 540 g (500 g) – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    kapusta biała* 89 %, marchew* 10 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna biała kapusta. Idealnie nada się jako baza do zup, surówek bądź jedzona sama ze słoika.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 55 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 0,5 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

    13,70 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    kapusta* (53 %), woda, marchew* (7 %), sól, regulator kwasowości – kwas askorbiniowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny składnik bigosu, kapuśniaku, pierogów oraz surówek.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 46 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 2,4 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C.

    8,80 
  • Kapusta kiszona z marchewką ekologiczna 450g – Sątyrz

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, marchew*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06 g
    Węglowodany: 2,3 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    11,90 
  • KAPUSTA KISZONA Z PRZYPRAWAMI BIO 850 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    kapusta* 95 %, marchew*, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,4 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Białko: 1,1g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.

    15,10 
  • KAPUSTA KISZONA ŻYWA NIEPASTERYZOWANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    kapusta biała* 99 %, sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany. Naturalne źródło witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
    Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Polecana w diecie ketogenicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 65 kJ/16 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,3 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,0 g
    Witamina C: 25 mg (31 %)**

    ** – dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    UWAGA
    Otwierać ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,70