Wyświetlanie 21–40 z 163 wyników
-
8,80 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE
SKŁADNIKI
Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sólOPIS
Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 0 g
Białko 0,7 g
Sól 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C -
8,80 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND
SKŁADNIKI
kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 43 kJ/10 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,0 g
w tym cukry – 0,1 g
Białko – 0,7 g
Sól – 2,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
8,50 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – BIO PLANET
SKŁADNIKI
kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości – kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,7 g
Sól: 2,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4⁰C -
16,20 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 800 g – SĄTYRZ
SKŁADNIKI
kapusta biała*, kłodawska sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
Węglowodany – 2,3 g
w tym cukry – 2,0 g
Białko – 0,9 g
Sól – 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
14,40 zł
KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.OPIS
Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 2,9 g
w tym cukry – 1,0 g
Błonnik – 2,7 g
Białko – 1,6 g
Sól – 1,0 g
Witamina C – 18 mg (23 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin -
16,20 zł
Kapusta kiszona ekologiczna 800g – Sątyrz
SKŁADNIKI
kapusta biała*, marchew*, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
Węglowodany – 2,3 g
w tym cukry – 2,0 g
Białko – 0,9 g
Sól – 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
9,10 zł
KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 480 g (420 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
SKŁADNIKI
kapusta biała* 83 %, marchew* 16,7 %, zalewa* (sok z kapusty*, sól himalajska) (*certyfikowany składnik ekologiczny)UWAGI
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 232 kJ / 55 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 9,0 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 2,0 g
Sól: 2,4 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych. -
10,40 zł
KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 700 g (550 g) – BIO FOOD
SKŁADNIKI
kapusta kiszona* (80 %), marchew* (20 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 48 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1,1 g
Sól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 48 godzin. -
11,20 zł
KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 1 kg (DOYPACK) – BIO PLANET
Składniki: kapusta biała* 96 %, marchew* 3 %, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w: 100 g
Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone; 0 g
Węglowodany: 2,2 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 0,8 g
Sól: 1,0 gPrzechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +2 °C do +5 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
-
48,20 zł
KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 2,8 kg (WIADERKO) – SĄTYRZ
SKŁADNIKI
kapusta biała*, marchew*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06 g
Węglowodany: 2,3 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
13,70 zł
KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 540 g (500 g) – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)
SKŁADNIKI
kapusta biała* 89 %, marchew* 10 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna biała kapusta. Idealnie nada się jako baza do zup, surówek bądź jedzona sama ze słoika.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 55 kJ/13 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: <0,2 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. -
8,80 zł
KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND
SKŁADNIKI
kapusta* (53 %), woda, marchew* (7 %), sól, regulator kwasowości – kwas askorbiniowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny składnik bigosu, kapuśniaku, pierogów oraz surówek.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 46 kJ/11 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 2,4 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 0,7 g
Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C. -
11,90 zł
Kapusta kiszona z marchewką ekologiczna 450g – Sątyrz
SKŁADNIKI
kapusta biała*, marchew*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06 g
Węglowodany: 2,3 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
15,10 zł
KAPUSTA KISZONA Z PRZYPRAWAMI BIO 850 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
kapusta* 95 %, marchew*, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 1,1g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać suchym i chłodnym miejscu. -
12,70 zł
KAPUSTA KISZONA ŻYWA NIEPASTERYZOWANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
kapusta biała* 99 %, sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany. Naturalne źródło witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Polecana w diecie ketogenicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 65 kJ/16 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,0 g
Witamina C: 25 mg (31 %)**** – dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
UWAGA
Otwierać ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.