Wyświetlanie 41–60 z 63 wyników
-
7,00 zł
KASZA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna kaszka kukurydziana 100 %OPIS
Sposób przygotowania: kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 minut.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1440 kJ/340 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 4,1 g
Białko 6,6 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,80 zł
KASZA KUSKUS BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza z PSZENICY durum 100 %SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1454 kJ/344 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 1,7 g
Błonnik 8,8 g
Białko 12 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu -
11,40 zł
KASZA KUSKUS RAZOWY BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do niskiego i szerokiego garnka wsypać po 70 g kuskusu na osobę, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać. Dodać 100 ml wrzącej, osolonej wody na osobę. Przykryć i odstawić na 5 minut, po czym ponownie zamieszać. Jeśli chcesz, możesz przetrzymać na małym ogniu przez 1-2 minuty z odrobiną masła. Podawać z ulubionymi dodatkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
Tłuszcz – 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 66 g
wtym cukry – 1,9 g
Błonnik – 6,4 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,10 zł
KASZA ŁUBINOWA BIO 250 g – RAPUNZEL
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej.OPIS
Słodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.
Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 27 g
Białko: 43 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,30 zł
KASZA MANNA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować 1/2 l MLEKA lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1443 kJ/340 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 1,7 g
Błonnik 3,0 g
Białko 12 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,30 zł
KASZA MANNA ORKISZOWA BIO 500 g – NIRO
SKŁADNIKI
kasza manna z PSZENICY ORKISZ*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa. Ugotowana na MLEKU lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Odmierzyć 250 ml MLEKA lub wody do garnka. 1/3 płynu (83,3 ml) odlać do szklanki i wymieszać z kaszą manną (1 lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji).
2. Resztę płynu (166,7 ml) zagotować. Wlać kaszą wymieszaną wcześniej w MLEKU lub w wodzie i dokładnie mieszać wszystko szybkimi ruchami, aby nie powstały grudki (najłatwiej będzie zrobić to za pomocą trzepaczki).
3. Gotować 2 – 4 minuty do zgęstnienia. Podawać na gorąco lub lekko ostudzoną. Najlepiej smakuje z syropem, konfiturą lub świeżymi owocami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1402 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 10 g
Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,60 zł
Kasza manna z płaskurki ekologiczna 400g – Niro
SKŁADNIKI
Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,004 gINFORMACJA ALERGENNA
Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO
SKŁADNIKI
Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 9 g
Białko: 15 g
Sól: 0,003 gINFORMACJA ALERGENNA
Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,60 zł
KASZA ORKISZOWA BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza z PSZENICY ORKISZ 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1437 kJ/340 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 7,0 g
Białko 10 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,40 zł
KASZA ORKISZOWA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza z PSZENICY ORKISZ 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1437 kJ/340 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 7,0 g
Białko 10 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,70 zł
KASZA OWSIANA BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza OWSIANA 100 %.OPIS
Kasza owsiana to smaczny i ciekawy dodatek do potraw. Powstaje z obłuszczonego i połamanego ziarna owsa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1574 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 11 g
Białko 16 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,60 zł
KASZA OWSIANA EKOLOGICZNA 500G – BIO BABALSCY
SKŁADNIKI
100 % kasza OWSIANA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1758 kJ/417 kcal
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 11 g
Białko: 17 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. -
15,30 zł
KASZKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna kaszka jaglana 100 %.OPIS
Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
na 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1467 kJ/346 kcal
Tłuszcz 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry <0,5 g
Błonnik 3,9 g
Białko 12 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,00 zł
KASZKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
kaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1595 kJ / 377 kcal
Tłuszcz – 1,8 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 78 g,
w tym cukry – 1,2 g
Białko – 7,5 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.