Wyświetlanie 41–60 z 63 wyników

  • KASZA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kaszka kukurydziana 100 %

    OPIS
    Sposób przygotowania: kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 minut.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1440 kJ/340 kcal
    Tłuszcz 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 74 g
    w tym cukry 0,6 g
    Błonnik 4,1 g
    Białko 6,6 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,00 
  • KASZA KUSKUS BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kasza z PSZENICY durum 100 %

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    kuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1454 kJ/344 kcal
    Tłuszcz 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 64 g
    w tym cukry 1,7 g
    Błonnik 8,8 g
    Białko 12 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym chłodnym miejscu

    8,80 
  • KASZA KUSKUS RAZOWY BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do niskiego i szerokiego garnka wsypać po 70 g kuskusu na osobę, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać. Dodać 100 ml wrzącej, osolonej wody na osobę. Przykryć i odstawić na 5 minut, po czym ponownie zamieszać. Jeśli chcesz, możesz przetrzymać na małym ogniu przez 1-2 minuty z odrobiną masła. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
    Tłuszcz – 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 66 g
    wtym cukry – 1,9 g
    Błonnik – 6,4 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,40 
  • KASZA ŁUBINOWA BIO 250 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej.

    OPIS
    Słodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.
    Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcal
    Tłuszcz: 8,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 27 g
    Białko: 43 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,10 
  • KASZA MANNA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    zagotować 1/2 l MLEKA lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1443 kJ/340 kcal
    Tłuszcz 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 70 g
    w tym cukry 1,7 g
    Błonnik 3,0 g
    Białko 12 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,30 
  • KASZA MANNA ORKISZOWA BIO 500 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    kasza manna z PSZENICY ORKISZ*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa. Ugotowana na MLEKU lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Odmierzyć 250 ml MLEKA lub wody do garnka. 1/3 płynu (83,3 ml) odlać do szklanki i wymieszać z kaszą manną (1 lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji).
    2. Resztę płynu (166,7 ml) zagotować. Wlać kaszą wymieszaną wcześniej w MLEKU lub w wodzie i dokładnie mieszać wszystko szybkimi ruchami, aby nie powstały grudki (najłatwiej będzie zrobić to za pomocą trzepaczki).
    3. Gotować 2 – 4 minuty do zgęstnienia. Podawać na gorąco lub lekko ostudzoną. Najlepiej smakuje z syropem, konfiturą lub świeżymi owocami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1402 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,30 
  • Kasza manna z płaskurki ekologiczna 400g – Niro

    SKŁADNIKI
    Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal
    Tłuszcz: 2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 9,6 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,004 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,60 
  • KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,003 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • KASZA ORKISZOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kasza z PSZENICY ORKISZ 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1437 kJ/340 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 2,3 g
    Błonnik 7,0 g
    Białko 10 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,60 
  • KASZA ORKISZOWA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kasza z PSZENICY ORKISZ 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1437 kJ/340 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 2,3 g
    Błonnik 7,0 g
    Białko 10 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • KASZA OWSIANA BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kasza OWSIANA 100 %.

    OPIS
    Kasza owsiana to smaczny i ciekawy dodatek do potraw. Powstaje z obłuszczonego i połamanego ziarna owsa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1574 kJ / 376 kcal
    Tłuszcz 5,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
    Węglowodany 59 g
    w tym cukry 0,9 g
    Błonnik 11 g
    Białko 16 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,70 
  • KASZA OWSIANA EKOLOGICZNA 500G – BIO BABALSCY

    SKŁADNIKI
    100 % kasza OWSIANA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1758 kJ/417 kcal
    Tłuszcz: 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 66 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 17 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    10,60 
  • KASZKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kaszka jaglana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    na 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1467 kJ/346 kcal
    Tłuszcz 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry <0,5 g
    Błonnik 3,9 g
    Białko 12 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30 
  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1595 kJ / 377 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 78 g,
    w tym cukry – 1,2 g
    Białko – 7,5 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,00