Wyświetlanie 21–40 z 151 wyników

  • HUMMUS PAPRYKOWY BIO 185 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* 56 % (ciecierzyca*, woda), woda, olej słonecznikowy*, papryka czerwona* 6 %, sok z cytryny*, tahini* (łuskane, mielone NASIONA SEZAMU*), sól morska, czosnek suszony*, papryka wędzona mielona*, papryka ostra mielona*, pieprz czarny* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Zwarta masa kremowa, powstała z wyniku ucierania gotowanej ciecierzycy. Produkt jest sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 784 kJ/188 kcal
    Tłuszcz 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
    Węglowodany 10 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 3,8 g
    Białko 5,0 g
    Sól 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, SELER, gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.

    7,70 
  • HUMMUS PIECZONY BAKŁAŻAN 200 g – LAVICA FOOD

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca gotowana 44 % (ciecierzyca, woda), olej rzepakowy, bakłażan 12 % (bakłażan, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), woda, pasta SEZAMOWA tahini, sok z zagęszczonego soku z cytryny, sól, czosnek granulowany, kmin rzymski, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Kremowa pasta z ciecierzycy z dodatkiem pieczonego bakłażana. Pakowano w atmosferze ochronnej.
    Produkt gotowy do spożycia. Do smarowania pieczywa, lub jako dip do warzyw i chipsów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1122 kJ/268 kcal
    Tłuszcz: 16,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 8,4 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 7,7 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 2 dni.

    9,30 
  • HUMMUS PIKANTNY BEZGLUTENOWY BIO 170 g – FLORENTIN

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* 71 % (woda, ciecierzyca*), pasta SEZAMOWA* (tahini*) 11 %, papryka* 6 %, olej słonecznikowy*, papryka czerwona ostra* 2 %, sól morska, czosnek*, kminek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy** (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składnik pozyskany z trzciny cukrowej)

    OPIS
    Pasta z ciecierzycy z tahini (pasta SEZAMOWA) i papryki ostrej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 800 kJ/190 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 6,7 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 7,3 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

    15,30 
  • HUMMUS POMIDOROWY BEZGLUTENOWY 160 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, cieciorka 31 %, koncentrat pomidorowy 25 %, olej rzepakowy, miazga SEZAMOWA, sok z cytryny 4 %, syrop z agawy 2,5 %, sól morska, przyprawy.

    OPIS
    Pasta do kanapek z cieciorki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Produkt pasteryzowany. Źródło błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 963 kJ/232 kcal
    Tłuszcz: 17 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 6,5 g
    Sól: 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    9,50 
  • HUMMUS POMIDOROWY BIO 185 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* 54 %, (ciecierzyca*, woda), woda, przecier pomidorowy* 12 %, olej słonecznikowy*, suszone pomidory* 6 %, tahini* (łuskane, mielone NASIONA SEZAMU*), ocet jabłkowy*, sól morska, czosnek suszony*, papryka mielona słodka*, pieprz czarny*, oregano* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Zwarta masa kremowa, powstała z wyniku ucierania gotowanej ciecierzycy. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1060 kJ/256 kcal
    Tłuszcz 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
    Węglowodany 10 g
    w tym cukry 1,7 g
    Błonnik 6,7 g
    Białko 8,5 g
    Sól 1,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, SELER, gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.

    7,70 
  • HUMMUS Z KOLENDRĄ BEZGLUTENOWY BIO 170 g – FLORENTIN

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* (woda, ciecierzyca*) (69 %), olej słonecznikowy*, pasta SEZAMowa* (tahini*) (11 %), kolendra* (4 %), woda, sól morska, czosnek*, kminek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy** (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składnik pozyskany z trzciny cukrowej)

    OPIS
    Pasta z ciecierzycy z tahini (pasta SEZAMowa) i kolendrą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 960 kJ/230 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 7,8 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 7,3 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

    15,30 
  • HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI BEZGLUTENOWY BIO 170 g – FLORENTIN

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* (woda, ciecierzyca*) (55 %), woda, pasta SEZAMOWA* (tahini*) (11 %), olej słonecznikowy*, suszone pomidory* (6 %), bazylia*, sól morska, czosnek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy**. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składnik pozyskany z trzciny cukrowej)

    OPIS
    Pasta z ciecierzycy z tahini i suszonymi pomidorami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 860 kJ/210 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 8,9 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 4,9 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

    16,10 
  • HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI BIO 190 g – VEGA UP

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* (50 %), przecier pomidorowy*, olej słonecznikowy*, woda, suszone pomidory* (2,2 %), ocet jabłkowy*, tahini (pasta SEZAMOWA)*, sól morska, czosnek*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt homogenizowany z dodatkiem przypraw, Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 829 kJ/198 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 2 g
    Błonnik: 4,1 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,86 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    7,50 
  • KIMCHI DELIKATNE BIO 300 g – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, papryka*, miso* (SOJA*, ryż, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól), algi wakame*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany. Wyrób kiszony, idealny dodatek do potraw.
    Odpowiedni dla wegan.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od + 2 ℃ do + 8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

    21,20 
  • KIMCHI KOREAŃSKIE Z KORZENIEM KURKUMY BIO 290 g – UNITED SOIL

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska*, biała rzodkiew*, czosnek*, korzeń kurkumy*, korzeń imbiru*, cebula dymka*, pasta miso, sól kłodawska. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 82 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C a po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    16,20 
  • KIMCHI TRADYCYJNE BIO 300 g – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso* (SOJA*, ryż*, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY* (woda, SOJA*,sól), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna: 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

    21,20 
  • KONSERWA WEGAŃSKA A’LA MAKRELA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 160 g – REBA

    SKŁADNIKI
    sos pomidorowy* 49 % (woda, koncentrat pomidorowy*, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, przyprawy*, sól morska, białko grochu*); białka roślinne uwodnione* 45 % (woda, białka z grochu i bobu*), sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), algi morskie* 1,4 %, ocet winny biały*, sok z cytryny*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przekąska na bazie białka roślinnego i alg w sosie pomidorowym. Dodaj go do kanapki, sałatki lub zjedz jako przystawkę.
    Roślinna alternatywa dla tradycyjnej makreli w pomidorach na podstawie receptury sprzed 30 lat, dawnej polskiej przetwórni rybnej. Delikatne aromaty alg, przyjemny w smaku olej, kwasowość ekologicznych pomidorów i delikatna tekstura białek grochu i bobu dają idealny, klasyczny i pyszny smak.
    Produkt sterylizowany. Źródło błonnika pokarmowego i potasu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 484 kJ/116 kcal
    Tłuszcz: 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 8,3 g
    w tym cukry: 5,8 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 1,5 g
    Potas: 552 mg (28 %**)
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,30 
  • KONSERWA WEGAŃSKA A’LA TUŃCZYK W OLEJU SŁONECZNIKOWYM BEZGLUTENOWA BIO 150 g – REBA

    SKŁADNIKI
    białka roślinne uwodnione* 54 % (woda, białka z grochu i bobu*), olej słonecznikowy* 38 %, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), sok z cytryny*, algi morskie* 1,6 %, ocet winny biały*, sól morska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przekąska na bazie białka roślinnego i alg w oleju słonecznikowym. Dodaj go do kanapki, sałatki lub zjedz jako przystawkę.
    Śródziemnomorski klasyczny smak nawiązujący do smaku tradycyjnych, sycylijskich przepisów z Bonagii.
    Smak morza dopełniają ekologiczne algi z Portugalii, a aromatyczne włoskie zioła zachęcają do delektowania się smakiem nie tylko oleju, ale także delikatnych płatów białek roślinnych.
    Produkt sterylizowany. Źródło błonnika pokarmowego i potasu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 32 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
    Węglowodany: 6,3 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 3,5 g
    Białko: 9,3 g
    Sól: 1,3 g
    Potas: 704 mg (35 %**)
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,30 
  • PAPRYKA KONSERWOWA BEZGLUTENOWA 480 g (230 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    W słoju znajdziecie Państwo duże płaty jędrnej, mięsistej papryki. Dzięki naszym staraniom skórka nie odchodzi od miąższu, a każdy płat jest tak samo gruby i soczysty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 171 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 7,5 g
    w tym cukry: 5,2 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 7 dni.

    13,40 
  • PAPRYKARZ WEGAŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ BIO 190 g – VEGA UP

    SKŁADNIKI
    gotowana kasza jaglana* (30 %), przecier pomidorowy*, pieczona marchewka*, cebula*, świeża papryka* (7 %), olej słonecznikowy*, sól morska, papryka słodka mielona*, ostra papryka mielona*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzyatny jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 432 kJ/103 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,89 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    7,50 
  • PAPRYKARZ Z DORSZA Z KASZĄ JAGLANĄ 155 g – KUTER FISH

    PAPRYKARZ Z DORSZA Z KASZĄ JAGLANĄ 155 g – KUTER FISH
    SKU: 637913391118
    Ilość w opakowaniu: 12
    Waga: 0.333 kg
    Cena za kg: 33.63

    11,60 
  • PASTA BEZJAJECZNA 165 g – VEGA UP

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca (68 %)(ciecierzyca, woda), woda, olej rzepakowy, cebula, sok z cytryny, sól Kala Namak, szczypiorek suszony (0,8 %), kurkuma.

    OPIS
    Pasta z ciecierzycy. Produkt sterylizowany.
    Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1059 kJ/256 kcal
    Tłuszcz – 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Błonnik – 3,9 g
    Białko – 5,7 g
    Sól – 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    6,40