Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejsu.

    10,10 
  • BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 35 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    28,10 
  • GRZYBEK SCOBY STARTER DO KOMBUCHY BIO 150 g – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    symbiotyczna kultura bakterii (Acetobacter, Gluconobacter) i drożdży (Saccharomyces, Saccharomycodes, Schizosaccharomyces, Zygosaccharomyces, Dekkera, Candida, Torulospora, Koleckera, Pichia, Mycotorula i Mycoderma) z ekologicznej kombuchy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny grzybek scoby. Starter do kombuchy. Produkt niepasteryzowany.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Całą zawartość słoiczka dodaj do 3 l zimnej osłodzonej herbaty i trzymaj w ciepłym miejscu przez 7 dni.
    Po tym czasie kombucha jest gotowa -przechowuj ją w lodówce. Zbierz grzybek i wykorzystaj do kolejnej kombuchy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 18 kJ /4 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    21,70 
  • KONCENTRAT GRZYBOWY 180 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    borowik szlachetny 60 %, podgrzybek brunatny 20 %, maślak zwyczajny 20 %.

    OPIS
    Idealny do przyrządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub nadzienia pierogów. W ostatniej fazie gotowania zupy dodać koncentrat i doskonała zupa grzybowa jest gotowa. Sposób produkcji i wyrób jest prawnie chroniony.
    Słoik 180 g wystarcza do sporządzenia 8 porcji zupy grzybowej.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 246 kJ/58 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 7,0 g
    w tym cukry: <1,0 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    13,50 
  • MAŚLAK MARYNOWANY 360 g (220 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    maślak zwyczajny, woda, ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    Maślaki, które znajdziecie Państwo w naszych słojach pochodzą tylko z polskich lasów, głównie okolicznej Puszczy Kozienickiej. Każdą sztukę oglądamy tak, aby do Państwa trafiły tylko najlepsze grzyby. Zalewa jest delikatna, dosmakowana, grzyby jędrne.
    Maślaki świetnie prezentują się na świątecznym stole. Tym, którym nie szkoda przerobić ich na potrawy polecamy przygotowanie sosu tatarskiego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 169 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,7 g
    w tym cukry: 4,6 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,70 
  • MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    maślaki* (Suillus luteus) (60 %), woda, ocet*, cukier*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne maślaki marynowane. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 164 kJ/39 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 7,7 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    16,60 
  • PODGRZYBEK MARYNOWANY BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    podgrzybki* (Xerocomus badius) 60 %, woda, ocet*, cukier trzcinowy*, cebula*, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚC ODZYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 199 kJ/47 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 9,3 g
    w tym cukry – 6,1 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,40 
  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    ekologiczny podgrzybek krojony suszony

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,10 
  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    ekologiczne podgrzybki krojone suszone

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    26,90