Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • BOROWIK MARYNOWANY BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    borowiki* (Boletus edulis) 60 %, woda, ocet*, cukier trzcinowy*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚC ODZYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 182 kJ/43 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 8,3 g
    w tym cukry – 5,1 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    32,40 
  • BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejsu.

    10,70 
  • GRZYBEK SCOBY STARTER DO KOMBUCHY BIO 150 g – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    symbiotyczna kultura bakterii (Acetobacter, Gluconobacter) i drożdży (Saccharomyces, Saccharomycodes, Schizosaccharomyces, Zygosaccharomyces, Dekkera, Candida, Torulospora, Koleckera, Pichia, Mycotorula i Mycoderma) z ekologicznej kombuchy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny grzybek scoby. Starter do kombuchy. Produkt niepasteryzowany.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Całą zawartość słoiczka dodaj do 3 l zimnej osłodzonej herbaty i trzymaj w ciepłym miejscu przez 7 dni.
    Po tym czasie kombucha jest gotowa -przechowuj ją w lodówce. Zbierz grzybek i wykorzystaj do kolejnej kombuchy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 18 kJ /4 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    21,90 
  • KONCENTRAT GRZYBOWY 180 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    borowik szlachetny 60 %, podgrzybek brunatny 20 %, maślak zwyczajny 20 %.

    OPIS
    Idealny do przyrządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub nadzienia pierogów. W ostatniej fazie gotowania zupy dodać koncentrat i doskonała zupa grzybowa jest gotowa. Sposób produkcji i wyrób jest prawnie chroniony.
    Słoik 180 g wystarcza do sporządzenia 8 porcji zupy grzybowej.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 246 kJ/58 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 7,0 g
    w tym cukry: <1,0 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    14,10 
  • MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    maślaki* (Suillus luteus) (60 %), woda, ocet*, cukier*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne maślaki marynowane. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 164 kJ/39 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 7,7 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    17,60 
  • PODGRZYBEK MARYNOWANY BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    podgrzybki* (Xerocomus badius) 60 %, woda, ocet*, cukier trzcinowy*, cebula*, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚC ODZYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 199 kJ/47 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 9,3 g
    w tym cukry – 6,1 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,40 
  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    ekologiczny podgrzybek krojony suszony

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,70 
  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    ekologiczne podgrzybki krojone suszone

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    28,40