Wyświetlanie 41–58 z 58 wyników
-
14,90 zł
MUS WIŚNIOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
wiśnie* (70 %), syrop z agawy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYCH oraz lodów. Produkt wegański.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni. -
10,70 zł
MUS Z BORÓWKI BRUSZNICY 200 g – SKWIERAWSKI STEFAN
SKŁADNIKI
borówka brusznica 70 %, cukier, pektyny – substancja żelująca.OPIS
Sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 689 kJ/163 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 35 g
Białko: 0,5 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 14 dni. -
15,70 zł
MUS Z OWOCÓW LEŚNYCH (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
owoce* (70 %) (w różnych proporcjach: maliny*, jeżyny*, czarne porzeczki*, jagody*), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.
Produkt wegański.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 531 kJ/ 126 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni -
13,30 zł
PASTA JAGODOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
jagody* 52 %, cukier buraczany*, sok z cytryny z koncentratu soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 52 g owoców na 100 g gotowego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 865 kJ/204 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 49 g
w tym cukry – 48 g
Błonnik – 1,6 g
Białko – 0,5 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni. -
13,70 zł
PASTA MALINOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
maliny* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 869 kJ/205 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 49 g
w tym cukry – 49 g
Błonnik – 1,9 g
Białko – 0,6 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni. -
13,30 zł
PASTA MORELOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
morele* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 920 kJ/217 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 52 g
w tym cukry – 49 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 0,5 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni. -
13,70 zł
PASTA TRUSKAWKOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
truskawki* 48 %, cukier buraczany*, czerwone porzeczki*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z czerwonej porzeczki*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 48 g owoców na 100 g gotowego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 831 kJ/196 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 47 g
w tym cukry – 47 g
Błonnik – 1,6 g
Białko – 0,5 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni. -
13,30 zł
PASTA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE
SKŁADNIKI
wiśnie* 55 %, cukier buraczany*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 934 kJ/220 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 53 g
w tym cukry – 50 g
Błonnik – 1,4 g
Białko – 0,6 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni. -
24,10 zł
PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKI
cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPIS
Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta.
Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1292 kJ/304 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 73 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni. -
15,60 zł
POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
śliwki, cukier.OPIS
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.Powidła śliwkowe:
– produkowane z węgierek
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 52 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
10,70 zł
PRZECIER Z OWOCÓW RÓŻY BIO 200 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
miękisz z owoców róży* (84 %), cukier* (16 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Można go spożywać jako dodatek do innych dań, przygotować zupę – krem lub stosować np. jako deser.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 294 kJ / 69 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 16,3 g
w tym cukry: 15,9 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,80 zł
ŚLIWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
śliwki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 462 kJ/109 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 23 g
Białko – 0,6 g
Sól – 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
20,80 zł
WIŚNIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
wiśnie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna wiśnia, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 479 kJ/113 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 1,0 g
Sól – 0,05 gUWAGA
Pomimo naszych największych starań produkt może zawierać fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C -
21,90 zł
ŻURAWINA CAŁE OWOCE W SOKU ŻURAWINOWYM SŁODZONE FRUKTOZĄ 360 g – SKWIERAWSKI STEFAN
SKŁADNIKI
sok z żurawiny 50 %, owoce żurawiny 40 %, fruktoza 10 %.OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 330 kJ/79 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 18 g
Białko: 0,4 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Zamknięty słoik chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni. -
20,30 zł
ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
żurawina leśna (53 %), cukier, pektyny – substancja żelująca, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.OPIS
Sporządzono z 53 g owoców na 100 g produktu.
Owoce żurawiny mają intensywny, cierpki smak i piękny rubinowy kolor. Żurawina, którą produkujemy zachowuje te cechy świeżych owoców. W słoiku odnajdziecie Państwo owoce zatopione w niezbyt gęstym sosie. Żurawina wzbogaca dania, do których jest podawana swoim charakterystycznym smakiem i pięknym, intensywnym kolorem. Żurawina idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw z drobiu, dziczyzny, do grillowanych serów, racuchów, placków. Stanowi dobrą kompozycję z gruszkami w syropie czy w occie, jako dodatek do mięs. Dodaje wykwintności słodkim tortom bezowym. Świetnie smakuje ze szpinakowym ciastem „mech”.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 834 kJ/199 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 45 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.