Wyświetlanie 41–58 z 58 wyników

  • MUS WIŚNIOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    wiśnie* (70 %), syrop z agawy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYCH oraz lodów. Produkt wegański.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 37 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,90 
  • MUS Z BORÓWKI BRUSZNICY 200 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    borówka brusznica 70 %, cukier, pektyny – substancja żelująca.

    OPIS
    Sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 689 kJ/163 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 35 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce do 14 dni.

    10,70 
  • MUS Z OWOCÓW LEŚNYCH (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    owoce* (70 %) (w różnych proporcjach: maliny*, jeżyny*, czarne porzeczki*, jagody*), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.
    Produkt wegański.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 531 kJ/ 126 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 25 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni

    15,70 
  • PASTA JAGODOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    jagody* 52 %, cukier buraczany*, sok z cytryny z koncentratu soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 52 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 865 kJ/204 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 48 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PASTA MALINOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    maliny* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 869 kJ/205 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 1,9 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,70 
  • PASTA MORELOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    morele* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 920 kJ/217 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 52 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PASTA TRUSKAWKOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    truskawki* 48 %, cukier buraczany*, czerwone porzeczki*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z czerwonej porzeczki*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 48 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 831 kJ/196 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 47 g
    w tym cukry – 47 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,70 
  • PASTA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    wiśnie* 55 %, cukier buraczany*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 934 kJ/220 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 50 g
    Błonnik – 1,4 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta.
    Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1292 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 73 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    24,10 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki, cukier.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
    Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe:
    – produkowane z węgierek
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • PRZECIER Z OWOCÓW RÓŻY BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    miękisz z owoców róży* (84 %), cukier* (16 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można go spożywać jako dodatek do innych dań, przygotować zupę – krem lub stosować np. jako deser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 294 kJ / 69 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 16,3 g
    w tym cukry: 15,9 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,70 
  • ŚLIWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    śliwki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 462 kJ/109 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 25 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    20,80 
  • WIŚNIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    wiśnie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna wiśnia, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 479 kJ/113 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,05 g

    UWAGA
    Pomimo naszych największych starań produkt może zawierać fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    20,80 
  • ŻURAWINA CAŁE OWOCE W SOKU ŻURAWINOWYM SŁODZONE FRUKTOZĄ 360 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    sok z żurawiny 50 %, owoce żurawiny 40 %, fruktoza 10 %.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 330 kJ/79 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 18 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Zamknięty słoik chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    21,90 
  • ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS

    ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    żurawina leśna (53 %), cukier, pektyny – substancja żelująca, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.

    OPIS
    Sporządzono z 53 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce żurawiny mają intensywny, cierpki smak i piękny rubinowy kolor. Żurawina, którą produkujemy zachowuje te cechy świeżych owoców. W słoiku odnajdziecie Państwo owoce zatopione w niezbyt gęstym sosie. Żurawina wzbogaca dania, do których jest podawana swoim charakterystycznym smakiem i pięknym, intensywnym kolorem. Żurawina idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw z drobiu, dziczyzny, do grillowanych serów, racuchów, placków. Stanowi dobrą kompozycję z gruszkami w syropie czy w occie, jako dodatek do mięs. Dodaje wykwintności słodkim tortom bezowym. Świetnie smakuje ze szpinakowym ciastem „mech”.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 834 kJ/199 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    20,30