Wyświetlanie 21–40 z 58 wyników

  • KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
    Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfiturę z czarnych porzeczek możemy podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.

    Konfitura z czarnych porzeczek:
    – całe owoce w gęstym syropie
    – wyrazisty słodko-kwaśny, porzeczkowy smak
    – intensywny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1148 kJ/274 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 65 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,40 
  • KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne jagody, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 68 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura z leśnych jagód to całe owoce czarnej jagody zawieszone są w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i smak owoców. Wystarczy, więc jedynie odrobina konfitury, żeby przenieść się do lasu pełnego jagód, a nasz spory słoik pozwala się długo cieszyć tymi wycieczkami. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Delikatny smak tej konfitury świetnie komponuje się z naleśnikami, budyniem czy kremowym serkiem. Możemy ją podawać, jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Można wykorzystać ją, jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych. Intensywny ciemny kolor wygląda interesująco z jasnymi daniami.

    Konfitura z leśnych jagód:
    – bardzo dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
    – delikatny słodki smak
    – intensywny granatowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1155 kJ/276 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,10 
  • KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
    W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.

    Konfitura z leśnych jeżyn:
    – całe owoce w gęstym syropie
    – delikatny słodki smak
    – intensywny granatowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,10 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.
    W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
    Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 69 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 30 dni.

    29,60 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 330 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.
    W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
    Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 69 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    31,80 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    płatki róży*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Konfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.
    Sporządzono z 62 g na 100 g porduktu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 840 kJ/198 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
    Węglowodany: 47,2 g
    w tym cukry: 41,2 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.

    31,40 
  • MALINA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    maliny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna malina, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 578 kJ/136 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.

    26,40 
  • MORELA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    morele*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt otrzymany przez gotowanie owoców moreli z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. Utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych.
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców moreli. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 498 kJ/118 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 25 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C.

    22,70 
  • MUS BORÓWKOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    borówka*, cukier winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono ze 105 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku pektyny. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 790 kJ/188 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 44 g
    w tym cukry – 44 g
    Błonnik – 3,3 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    24,60 
  • MUS FIGOWO – CYTRYNOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    figi* (61 %), cukier gronowy*, cytryny* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mus owocowy bez pektyny, słodzony cukrem gronowym. To ciekawa mieszanka słodkiego smaku figi i kwaśnego smaku cytryny. Rezultatem jest produkt niezbyt słodki, ale świeży i przyjemny. Mus figowo – cytrynowy jest idealny do smarowania chleba, wafli ryżowych lub do spożycia bezpośrednio ze słoika. Można go także połączyć z serami dojrzewającymi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 861 kJ/205 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 50 g
    w tym cukry – 50 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    22,20 
  • MUS JAGODA BIO 200 g – BIOGOL

    SKŁADNIKI
    jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 515 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 4,5 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C

    12,60 
  • MUS JAGODOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    jagody* (70 %), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wegański. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 529 kJ/ 125 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 28 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,70 
  • MUS MALINOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    maliny* (70 %), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów. Doskonały dodatek do gotowania czy pieczenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 605 kJ/143 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 32 g
    w tym cukry: 30 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni

    15,70 
  • MUS TRUSKAWKOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    truskawki* (70 %), syrop z agawy*, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z czarnego bzu*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 448 kJ/106 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,70