Wyświetlanie 1–20 z 58 wyników
-
18,80 zł
AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 0,7 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
18,80 zł
ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 19 g
Białko – 1,3 g
Sól – <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
26,40 zł
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 24 g
Białko – 0,6 g
Sól – <0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C -
21,00 zł
BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
borówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy.OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
Wartość energetyczna – 765 kJ/180 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 45 g
w tym cukry – 34 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
19,10 zł
BRZOSKWINIE W SYROPIE RYŻOWYM BEZGLUTENOWE BIO 500 g (320 g) (SŁOIK) – A2 PASOS DEL CAMPO
BRZOSKWINIE W SYROPIE RYŻOWYM BEZGLUTENOWE BIO 500 g (320 g) (SŁOIK) – A2 PASOS DEL CAMPO
SKU: 8437021906417
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.76 kg
Cena za kg: 25.13 -
16,40 zł
DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS
DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS
SKU: 3299430030498
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.57 kg
Cena za kg: 28.77 -
10,20 zł
DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS
SKŁADNIKI
rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %).OPIS
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
19,60 zł
JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS
SKŁADNIKI
jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniaczOPIS
Produkt pasteryzowany.
Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
18,10 zł
KONFITURA MALINOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
maliny, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę możemy podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.Konfitura malinowa:
– jednolita struktura nadaje się do smarowania
– wyrazisty słodki smak
– intensywny malinowy kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1166 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 62 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,50 zł
KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
morele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.
Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura morelowa zmiksowana z mlekiem jest wspaniałym gęstym koktajlem. Możemy ją podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych, do przekładanie tortów (np. tort Sachera, wiedeński tort ananasowy).Konfitura morelowa:
– jednolita konsystencja wygodna w użyciu
– wyrazisty słodki smak
– intensywny słoneczny kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1160 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 64 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
30,30 zł
KONFITURA POZIOMKOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
poziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu.
Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Jest to konfitura wykwintna, dlatego doskonale się sprawdza, jako warstwa wzbogacająca smak w torcie makowym i z orzechów włoskich. Pasuje do czekolady, naleśników z czekoladą, ciast mocno czekoladowych itp. Możemy ją także używać, na co dzień jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.Konfitura poziomkowa:
– Produkt ekskluzywny
– wykwintny słodko-gorzki smakProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 62 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,70 zł
KONFITURA TRUSKAWKOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
truskawki, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 65 g owoców na 100 g produktu.
Konfitura truskawkowa to całe owoce i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę możemy podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.Konfitura truskawkowa:
– bardzo dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
– wyrazisty słodki smak
– intensywny kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 64 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,70 zł
KONFITURA WIŚNIOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
wiśnie, cukier, syrop glukozowy (7 %) – zapobiega scukrzeniu, mączka chleba świętojańskiego – substancja zagęszczająca.OPIS
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura wiśniowa to nieodłączny element lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy ją podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów. Wiśnie odsączone z syropu są doskonałym nadzieniem do pączków, rogalików i innych ciast. Z pozostałego syropu można zrobić np. kisiel lub galaretkę.Konfitura wiśniowa:
– dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
– wyrazisty słodko-kwaśny smak
– intensywny, kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 gUWAGA
Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.