Wyświetlanie 21–40 z 53 wyników

  • MARMOLADA Z CYTRYN BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cytryny „Limone di Siracusa I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1033 kJ / 243 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z CYTRYN Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcionowy*, cytryny ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1062 kJ / 250 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z CZERWONEJ POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, czerwone pomarańcze „Arancia Rossa di Sicilia I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1069 kJ / 252 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃ i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z MANDARYNEK SYCYLIJSKICH BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, manadarynki ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1075 kJ / 253 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 57 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopnie Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, pomarańcze „Arancia di Ribera D.O.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 55 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1038 kJ / 244 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 60 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1036 kJ / 244 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MUS FIGOWY BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    figi suszone* 49 %, woda, zagęszczony sok jabłkowy* (9,7 %), substancja zagęszczająca – pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt do smarowania sporządzony z 49 g suszonych fig na 100 g wyrobu gotowego. Produkt pasteryzowany.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 758 kJ/181 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 45 g
    w tym cukry: 8,8 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C.

    9,70 
  • MUS JAGODOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    jagody* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus z czarnych jagód, słodzony sokiem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 457 kJ/108 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe – <0,1 g
    Węglowodany – 24 g
    w tym cukry – 24 g
    Błonnik – 2,6 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    18,70 
  • MUS MALINOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    maliny* (75 %), syrop z agawy* (20 %), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 466 kJ/111 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 22 g
    w tym cukry – 22 g
    Błonnik – 5,2 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    18,90 
  • MUS TRUSKAWKA BIO 200 g – BIOGOL

    SKŁADNIKI
    truskawka* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 4,9 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C

    11,70 
  • MUS TRUSKAWKOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 425 kJ / 100 kcal
    Tłuszcz – < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g
    Węglowodany – 23 g
    w tym cukry – 23 g
    Błonnik – 2,1 g
    Białko – < 0,5 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    17,50 
  • MUS WIŚNIOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    wiśnie* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus wiśniowy, słodzony syropem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 485 kJ / 114 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g
    Węglowodany – 25,2 g
    w tym cukry – 25,1 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,8 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni.

    17,50 
  • MUS Z MANGO (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    przecier z mango* (75%), syrop z agawy* (21%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, sok cytrynowy*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus z owoców mango, słodzony syropem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 523 kJ / 124 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,5 g
    Węglowodany – 27,1 g
    w tym cukry – 26,5 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    17,50 
  • POWIDEŁKO ŚLIWKOWE B/C 180 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 524 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin.

    12,70 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki węgierki.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
    Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
    – zawiera naturalnie występuję cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • POWIDŁO ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE BIO 200 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    ekologiczne śliwki 100 %.

    OPIS
    Sporządzono z 297 g śliwek na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 20 g na 100 g produktu.
    Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Doskonałe do domowych wypieków i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 390 kJ/92 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 23 g
    w tym cukry: 20 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w temperaturze ok. + 4°C.

    16,10 
  • POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
    Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 19 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: < 0,01 g

    UWAGA
    Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.

    22,10