Wyświetlanie 21–40 z 53 wyników
-
19,80 zł
MARMOLADA Z CYTRYN BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cytryny „Limone di Siracusa I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1033 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z CYTRYN Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcionowy*, cytryny ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1062 kJ / 250 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 59 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z CZERWONEJ POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, czerwone pomarańcze „Arancia Rossa di Sicilia I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1069 kJ / 252 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 59 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃ i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z MANDARYNEK SYCYLIJSKICH BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, manadarynki ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1075 kJ / 253 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 57 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopnie Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, pomarańcze „Arancia di Ribera D.O.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 55 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1038 kJ / 244 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 60 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z POMARAŃCZY Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1036 kJ / 244 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
9,70 zł
MUS FIGOWY BIO 200 g – RUNOLAND
SKŁADNIKI
figi suszone* 49 %, woda, zagęszczony sok jabłkowy* (9,7 %), substancja zagęszczająca – pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt do smarowania sporządzony z 49 g suszonych fig na 100 g wyrobu gotowego. Produkt pasteryzowany.
Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 758 kJ/181 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 8,8 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C. -
18,70 zł
MUS JAGODOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
jagody* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus z czarnych jagód, słodzony sokiem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 457 kJ/108 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe – <0,1 g
Węglowodany – 24 g
w tym cukry – 24 g
Błonnik – 2,6 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
18,90 zł
MUS MALINOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
maliny* (75 %), syrop z agawy* (20 %), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 466 kJ/111 kcal
Tłuszcz – 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 22 g
w tym cukry – 22 g
Błonnik – 5,2 g
Białko – 1,1 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
11,70 zł
MUS TRUSKAWKA BIO 200 g – BIOGOL
SKŁADNIKI
truskawka* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 4,9 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C -
17,50 zł
MUS TRUSKAWKOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 425 kJ / 100 kcal
Tłuszcz – < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g
Węglowodany – 23 g
w tym cukry – 23 g
Błonnik – 2,1 g
Białko – < 0,5 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
17,50 zł
MUS WIŚNIOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
wiśnie* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus wiśniowy, słodzony syropem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 485 kJ / 114 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g
Węglowodany – 25,2 g
w tym cukry – 25,1 g
Błonnik – 1,6 g
Białko – 0,8 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni. -
17,50 zł
MUS Z MANGO (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
przecier z mango* (75%), syrop z agawy* (21%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, sok cytrynowy*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus z owoców mango, słodzony syropem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 523 kJ / 124 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,5 g
Węglowodany – 27,1 g
w tym cukry – 26,5 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 0,7 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
12,70 zł
POWIDEŁKO ŚLIWKOWE B/C 180 g – BIO FOOD
SKŁADNIKI
śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 524 kJ/123 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 21 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin. -
17,50 zł
POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
śliwki węgierki.OPIS
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
– zawiera naturalnie występuję cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 21 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
16,10 zł
POWIDŁO ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE BIO 200 g – OWOCOWY DOM
SKŁADNIKI
ekologiczne śliwki 100 %.OPIS
Sporządzono z 297 g śliwek na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 20 g na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Doskonałe do domowych wypieków i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 390 kJ/92 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 23 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 1,4 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w temperaturze ok. + 4°C. -
22,10 zł
POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM
SKŁADNIKI
śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Powidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 19 g
Białko: 1,0 g
Sól: < 0,01 gUWAGA
Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.