Wyświetlanie 1–20 z 53 wyników

  • .Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam

    Krukam
    .Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam
    5902270355611

    19,80 
  • .Truskawka bez dodatku cukru o konsystencji konfitury 195g – Ale to dobre

    Ale to dobre
    .Truskawka bez dodatku cukru o konsystencji konfitury 195g – Ale to dobre
    5902596496586

    11,50 
  • .WIŚNIA 100% BEZ DODATKU CUKRU, BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW O KONSYSTENCJI KONFITURY 195G – A to dobre

    .WIŚNIA 100% BEZ DODATKU CUKRU, BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW O KONSYSTENCJI KONFITURY 195G – A to dobre

    a to dobre
    .WIŚNIA 100% BEZ DODATKU CUKRU, BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW O KONSYSTENCJI KONFITURY 195G – A to dobre
    5902596496593

    11,99 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    Borówka amerykańska* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 501 kJ/119 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 26 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza

    29,20 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,40 
  • CYTRYNA Z IMBIREM BEZGLUTENOWA 295 g – ZDROWA MICHA

    SKŁADNIKI
    cytryna (95 %), imbir kłącze (5 %).

    OPIS
    Cytryna z imbirem Zdrowa Micha powstaje w 100 % z naturalnych składników. Można stosować ją jako dodatek do gorącej herbaty, zalewać wrzątkiem lub doustnie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 130 kJ/31 kcal
    Tłuszcz: 1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: 4 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu

    30,80 
  • CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.

    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,80 
  • DŻEM TRUSKAWKOWY 80% BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – BATOM

    SKŁADNIKI
    truskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.

    26,00 
  • DŻEM WIŚNIOWY BEZ CUKRU, EKOLOGICZNY 260G- BATOM

    SKŁADNIKI
    wiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 479 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 26 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,8 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,05 g

    UWAGA
    Może zawierać fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza.

    24,40 
  • DŻEM Z CZARNEGO BZU BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    czarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 593 kJ/140 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 32 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    22,50 
  • JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.

    Jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,30 
  • JAGODA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    jagody*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jagód z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 584 kJ/138 kcal
    Tłuszcz – 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 32 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    25,10 
  • JEŻYNA 80 % EKOLOGICZNA 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    jeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    22,50