Wyświetlanie 1–20 z 650 wyników

  • .Mielonka w słoiku, bezglutenowa, ręcznie wyrabiana 190 g – Wiejski Stół

    .Mielonka w słoiku, bezglutenowa, ręcznie wyrabiana 190 g – Wiejski Stół

    Wiejski Stół
    .Mielonka w słoiku, bezglutenowa, ręcznie wyrabiana 190 g – Wiejski Stół
    5906197340095

    11,30 
  • .Okrasa kanapkowa z łososia jurajskiego z warzywami 200g – Świeża Ryba

    .Okrasa kanapkowa z łososia jurajskiego z warzywami 200g – Świeża Ryba

    Świeża Ryba
    .Okrasa kanapkowa z łososia jurajskiego z warzywami 200g – Świeża Ryba
    0808

    23,00 
  • .Pasztet wiejski w słoiku, bezglutenowy,ręcznie wyrabiany 180 g – Wiejski Stół

    .Pasztet wiejski w słoiku, bezglutenowy,ręcznie wyrabiany 180 g – Wiejski Stół

    Wiejski Stół
    .Pasztet wiejski w słoiku, bezglutenowy,ręcznie wyrabiany 180 g – Wiejski Stół
    5906197340026

    11,30 
  • .Ser wegański gouda w plastrach 100g – Violife

    Violife
    .Ser wegański gouda w plastrach 100g – Violife
    5202390027420

    9,99 
  • BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE BIO 500 ml – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    woda, zakwas chlebowy (mąka PSZENNA*, woda) 14,5 %, mąka ŻYTNIA*, mąka PSZENNA*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czy wiesz że… od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu białego. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
    Przepis na charsznicki barszcz biały z borowikami:
    Zagotowujemy 3,5 litra wody. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby kroimi w plasterki i dusimy na maśle z cebulą, aż się lekko zarumienią. Do gotującej wody dodajemy grzyby i cebulę, gotujemy ok.10 min. Do wywaru dolewamy MLEKO i dobrze rozmieszany barszcz biały. Pozostawiamy na ogniu na około 5 minut. Odstawiamy i dolewamy śmietankę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, można dodać ząbek czosnku. Podajemy z jajkiem na twardo i ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 271 kJ/64 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,42 g

    UWAGA
    Przed użyciem wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia naturalnego osadu. Dopuszcza się osad mączny na powierzchni oraz lekkie zagazowanie produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    8,80 
  • BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE BIO 500 ml – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    woda 60 %, burak* 38 %, czosnek* 1 %, sól 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czy wiesz, że od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.

    Przepis na charsznicki barszcz czerwony z borowikami
    Namocz w niewielkiej ilości chłodnej wody 150 g suszonych borowików. Obierz 3 kilogramy buraków, korzeń pietruszki, 2 marchewki, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i pokrój w plastry. Połącz warzywa z grzybami oraz wodą, w której się moczyły. Całość zalej 3 litrami wody i gotuj około godziny na małym ogniu. Kiedy warzywa staną się miękkie odcedź je, a wywar zalej barszczem czerwonym na zakwasie. Dopraw solą i pieprzem. Nie dopuszczaj do wrzenia. Podawaj z jajkiem na twardo lub uszkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
    Tłuszcz: <0,03 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,03 g
    Węglowodany: <2,5 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 1,5 g

    UWAGA
    Przed użyciem wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia naturalnego osadu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    8,80 
  • BEZMIĘSNA KASZANKA 210 g – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    Woda, kasza JĘCZMIENNA (17 %), czarna fasola (12 %), olej kokosowy, kasza manna (z PSZENICY), sos SOJOWY (woda, ziarno SOI, PSZENICA, sól), przyprawy, aromaty, barwnik: węgiel roślinny, maltodekstryna.

    OPIS
    Roślinny zamiennik kaszanki. Produkt roślinny na bazie kaszy jęczmiennej.
    Wyrazista w smaku i aromacie. Wspaniale się przypieka, a jej struktura sprawia, że zachwyci każdego amatora kaszanki.
    Koniecznie spróbuj zarumienić ją na patelni z cebulką! Jeśli chcesz, możesz ją także piec lub dusić.
    Produkt nadaje się do mrożenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Zdejmij delikatnie osłonkę.
    – Smaż przez 3 minuty na patelni.
    – Lub zawiń w folię aluminiową i grilluj przez 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 990 kJ / 237 kcal
    Tłuszcz – 12,52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 10,28 g
    Węglowodany – 22,59 g
    w tym cukry – 3,14 g
    Białko – 6,66 g
    Sól – 1,29 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: SEZAM, GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    14,60 
  • BEZMIĘSNA SUSZONA 100 g – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    woda, białko PSZENNE 35 %, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), błonniki (bambusowy, grochowy, babki jajowatej), płatki drożdżowe nieaktywne, sos SOJOWY (woda, ziarno SOI, PSZENICA, sól), przyprawy, sól, ekstrakty przypraw, glukoza, dekstroza, maltodekstryna, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza.

    OPIS
    Roślinny zamiennik kiełbasy podsuszonej w plastrach. Produkt roślinny na bazie białka pszennego.
    Nudne kanapki? Nie z nią te numery! Bezmięsna Suszona to prawdziwy klasyk, który odmieni każdą kanapkę lub tosta! Jedyny minus? Zbyt szybko się kończy!
    Najlepiej smakuje na kanapce, w lekkiej sałatce, we wrapie, na ulubionej pizzy!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Blonnik: 4,5 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,30 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMU, SELER i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    10,70