Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

Kakaowa tarta z kremem jaglano-kokosowym

 

Kakaowa tarta z kremem jaglano-kokosowym


Składniki:

Ciasto:

  • 100 g. mąki

  • 2 łyżeczki kakao

  • 25 g. cukru brzozowego

  • 40 g. miękkiego masła

  • 40 g. jogurtu naturalnego

Krem:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej

  • 200 ml. mleka kokosowego z puszki

  • 1/4 szklanki miodu

  • 1 łyżeczka olejku waniliowego

Dodatki: 1 mango pokrojone w kostkę, 1/2 szklanki mrożonych jagód, galaretka wiśniowa

 

Wykonanie:

Składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 200C. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na cienki placek (podsypać mąką żeby się nie przyklejało). Nawinąć na wałek i delikatnie wyłożyć do formy. Nakłuć widelcem i piec przez 15 minut. Ostudzić.

 

Kaszę jaglaną przepłukać, przełożyć do garnka. Zalać mlekiem kokosowym, dodać miód oraz olejek waniliowym, gotować aż do wchłonięcia. Ugotowaną kaszę zmiksować na gładki krem i przełożyć na upieczone i ostudzone ciasto. Na jaglaną masę wyłożyć owoce i zalać galaretką. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu galaretki ciasto jest gotowe do spożycia.


Pomysł i wykonanie: Blog SEKRETY NASZEGO PIĘKNA - zapraszamy na stronę Naszego Partnera :)


Kategorie

Producenci