FALAFEL BATAT BEZGLUTENOWY 160 g – FALAFEL
Produkt

SKŁADNIKI
bataty, marchew, ciecierzyca, bób, ziemniaki, rodzynki sułtańskie, kolendra świeża, błonnik grochowy, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.

OPIS
Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.

Zalety produktu:
– bez glutenu
– bez jajek
– bez mleka
– bez soi
– bez GMO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 874 kJ/210 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 16 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 8,1 g
Białko – 6,2 g
Sól – 0,52 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Więcej…

PASTA Z SOI Z BATATAMI I CZARNUSZKĄ BIO 185 g – NATURAVENA
Produkt

SKŁADNIKI
gotowana SOJA* 32 % (soja*, woda), bataty* 27 %, marchew*, woda, cebula*, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, czosnek*, sól morska, kurkuma*, czarnuszka* 0,15 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Aromatyczna pasta z dodatkiem batatów i czarnuszki. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż rozpływa się w ustach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 610 kJ/146 kcal
Tłuszcz 7,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 11 g
w tym cukry 2,4 g
Białko 6,2 g
Sól 0,92 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: SELER, GORCZYCĘ, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.… Więcej…

CHIPSY WARZYWNE Z PIEPRZEM CZARNYM I SOLĄ MORSKĄ BEZGLUTENOWE BIO 80 g – BIO ZENTRALE
Produkt

SKŁADNIKI
warzywa* 63 % (buraki Chioggia*, bataty fioletowe*, pasternak*, ziemniaki*, w zmiennych proporcjach), olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, pieprz czarny* 1 %, sól morska 0,66 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2123 kJ/511 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 12 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,9 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności. Po otwarciu szczelnie zamknąć.
Więcej…

CHIPSY Z BATATÓW Z ROZMARYNEM BEZGLUTENOWE BIO 75 g – BIO ZENTRALE
Produkt

SKŁADNIKI
bataty* 58 %, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, rozmaryn* 1,3 %, sól morska, czosnek*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2187 kJ/527 kcal
Tłuszcz: 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności. Po otwarciu szczelnie zamknąć.
Więcej…

PASTA Z BATATÓW CIECIERZYCĄ I ROZMARYNEM BIO 185 g – NATURAVENA
Produkt

SKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca* 36 % (ciecierzyca* ,woda), bataty* 27 %, olej słonecznikowy*, cebula*, sok z cytryny*, sól morska, czosnek*, suszony rozmaryn* 0,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Aromatyczna pasta z dodatkiem batatów i aromatycznego rozmarynu. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż rozpływa się w ustach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 582 kJ/139 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 14 g
w tym cukry 2,1 g
Białko 3,6 g
Sól 0,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.… Więcej…

PASTA Z BATATÓW Z SOCZEWICĄ I CHILI BIO 185 g – NATURAVENA
Produkt

SKŁADNIKI
gotowana soczewica* 30 % (soczewica*, woda), bataty* 28 %, woda, cebula*, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, czosnek*, sól morska, kurkuma*, chilli* 1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Aromatyczna pasta z dodatkiem batatów i chili. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż rozpływa się w ustach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 636 kJ/152 kcal
Tłuszcz 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 12 g
w tym cukry 2,6 g
Białko 6,8 g
Sól 0,94 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny. … Więcej…

BURGERY WARZYWNE Z BATATAMI, GRYKĄ I DYNIĄ BIO 160 g – LOTUS
Produkt

SKŁADNIKI
bataty* 15 %, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), ziemniaki*, gryka* 11%, papryka* 10 %, marchew* 10 %, dynia* 8 %, cebula* 8 %, pestki dyni* 4 %, rukola*, kolendra*, olej słonecznikowy*, sól morska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt warzywny z batatami i dynią. Pakowano w atmosferze ochronnej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1035 kJ/248 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCĘ, SOJĘ, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA i SEZAM

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
Więcej…

PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BATATÓW, DYNI I Z SEZAMEM BIO 180 g – LOTUS
Produkt

SKŁADNIKI
Nadzienie: bataty* (10 %), dynia* (10 %), marchew* (8 %), papryka czerwona* (7 %), cebula* (7 %), ryż pełnoziarnisty*, SEZAM* (2 %), płatki ziemniaczane*, sól, przyprawy*. Ciasto: mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Pierożki w kaształcie trójkąta z nadzieniem z batatów, dynią, papryką i SEZAMEM.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Gotowe do spożycia na zimno i na ciepło.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć na średnim ogniu przez 8 – 10 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 6 – 8 minut
2. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 833 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 4,7 g
Sól: 1,2 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SOJĘ, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
Więcej…

CHIPSY Z BATATÓW SMAŻONE NA OLEJU SŁONECZNIKOWYM BIO 80 g – TRAFO
Produkt

SKŁADNIKI
bataty*, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWACZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2010 kJ/ 481 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 10,7 g
Blonnik: 7,1 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,6 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej…