POPCORN Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY Z OLEJEM KOKOSOWYM I SOLĄ HIMALAJSKĄ BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BLUECORN
Produkt

SKŁADNIKI
ziarno niebieskiej kukurydzy popcorn*, olej kokosowy virgin* 5 % (tłoczony na zimno, nierafinowany), sól himalajska 0,2 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Ekologiczny popcorn z niebieskiej kukurydzy z olejem kokosowym virgin i solą himalajską.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1710 kJ/409 kcal
Tłuszcz – 14,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 8,9 g
Węglowodany – 47,1 g
w tym cukry – 0,7 g
Błonnik – 23,2 g
Białko – 10,1 g
Sól – 0,23 g
Żelazo – 3,29 mg (24 %)**
Potas – 356 mg (18 %)**
Cynk – 3,13 mg (31 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych dla osób dorosłych

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Więcej…

POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 500 g – NATURAVENA
Produkt

SKŁADNIKI
Ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.

OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Sposób przygotowania: w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1714 kJ/406 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 13 g
Białko 11 g
Sól 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.… Więcej…

POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 250 g – BIO PLANET
Produkt

SKŁADNIKI
ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.

OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1655 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 4,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 74 g,
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 7,3 g
Białko – 9,4 g
Sól – 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej…

POPCORN Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY Z OLEJEM KOKOSOWYM I SOLĄ HIMALAJSKĄ BEZGLUTENOWY BIO 50 g – BLUECORN
Produkt

SKŁADNIKI
ziarno popcornu niebieskiej kukurydzy*, olej kokosowy extra virgin* (5 %), sól himalajska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1710 kJ/409 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 23 g
Białko: 10 g
Sól: 0,23 g
Żelazo: 3,29 mg (23,5 %)**
Potas: 356 mg (17,8 %)**
Cynk: 3,13 mg (31 %)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Więcej…

ZIARNA POPCORNU Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY BEZGLUTENOWE BIO 350 g – BLUECORN
Produkt

SKŁADNIKI
ziarno niebieskiej kukurydzy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Niebieska kukurydza to 100 % naturalna odmiana kukurydzy uprawiana od setek lat przez Indian z plemienia Hopi oraz Inków na zboczach Andów.
Swój niebieski kolor zawdzięcza obecności antocyjanów, naturalnych barwników roślinnych, nadających barwę kwiatom i owocom.
Zrób swój własny popcorn, zaskocz znajomych, rodzinę i dzieci. Popcorn bluecorn to małe, naturalnie niebieskie ziarenka, które wybuchają szczęściem na śnieżnobiałe! Są pysznie chrupiące, bajecznie lekkie i smaczne, bogate w błonnik a do tego bez glutenu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku: rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć ziarenka. Gdy kukurydza zacznie pękać, nałóż pokrywkę, zmniejsz ogień i praż ok. 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie potrząsając garnkiem. Do smaku dodaj sól lub roztopione masło. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1474 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 60,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 10,7 g
Sól: <0,01 g
Żelazo: 2,91 mg (21 %)**
Potas: 360 mg (18 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Więcej…

POPCORN Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY Z MASŁEM SHEA I SOLĄ DO PRZYGOTOWANIA W MIKROFALÓWCE BEZGLUTENOWY BIO 100 g – BLUECORN
Produkt

SKŁADNIKI
ziarno niebieskiej kukurydzy*, tłuszcz shea*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren – gdy będzie łyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.

UWAGI
W zależności od posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej. Produkt jest gorący, otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przekątnej za rogi.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2011 kJ/482 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 13 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,785 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Więcej…

POPCORN – ZIARNO KUKURYDZY EKOLOGICZNE 400G – BIO PLANET
Produkt

SKŁADNIKI
ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.

OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1655 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 74 g
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 7,3 g
Białko – 9,4 g
Sól – 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej…