Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

Budyń jaglany o smaku szarlotki

(bez cukru, bez glutenu, bez laktozy)


Składniki:

2 jabłka (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę)

1 szklanka ciepłego mleka roślinnego (np.: ryżowe, migdałowe)

1 szklanka ugotowanej  ciepłej kaszy jaglanej,

2-3 łyżki soku z cytryny

1/2 łyżeczki  mielonej wanilii

1 łyżeczka cynamonu,

1/3 łyżeczki kardamonu

kilka orzechów do smaku (np.: pekan)

szczypta gałki muszkatołowej,

kilka suszonych daktyli wcześniej namoczonych (ilość zależy od stopnia słodkości jaką chcemy uzyskać)


Przygotowanie:

Wszystkie składniki należy zmiksować. Najlepiej smakuje podany na ciepło.


Smacznego ;)

 


Kategorie

Producenci