Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

KEFIR (ZESTAW DO WYTWARZANIA KEFIRU) - SUN FOOD

KEFIR (ZESTAW DO WYTWARZANIA KEFIRU) - SUN FOOD Przeglądaj w pełnej wielkości

KEFIR (ZESTAW DO WYTWARZANIA KEFIRU) - SUN FOOD

:

27,00 zł

:

5905279349032

Dostępny

4 szt. na stanie

KEFIR (ZESTAW DO WYTWARZANIA KEFIRU) - LECZENIE ŻYWIENIEM

Zawiera kultury bakterii :

Lactococcus lactis subsp.

Lactobacillus subsp.

Leuconostos subsp.

Streptococcus thermophilus

Typowe drożdże i mikroflora kefirowa


Na zmianę z jogurtem L + działa korzystnie przy zaparciach i po kuracji antybiotykowej. Polecany przy zaburzeniach trawienia i przemiany materii. Wytwarzane przez bakterie substancje działają oczyszczająco na organizm, powodują neutralizację wielu
toksyn.

1 szt/saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Kefiru. Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4
yżki.


Polecany:

- jako wspomaganie odchudzania

- jako wspomaganie kuracji oczyszczających organizm

- w zaburzeniach przemiany materii

- dla osób uprawiających sport ( na zmianę z jogurtem L+)

- w zaburzeniach trawienia, zgadze, wzdęciach , zaburzeniach pracy jelit

- przy zaparciach

- w chorobach przewlekłych i alergiach (na zmianę z jogurtem L+)

- przy skłonnościach do grzybicy

- dla wzmocnienia odporności (na zmianę z jogurtem L+)

Tradycyjny produkt kwaśnego mleka i napój orzeźwiający, w którym obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się lekki rozwój CO2. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.



ZALETY DOMOWEGO KEFIRU

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).

Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B2, B12, K2. Witamina B2 to typowa witamina młodości.

Witamina B12, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.

Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego.

Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.


Nie zawiera glutenu.

Dzięki swoim właściwościom poprawia trawienie, wspomaga odchudzanie, korzystnie działa przy zaparciach, osteoporozie, infekcjach, chorobach przewodu pokarmowego, chorobach serca i naczyń krwionośnych, osłabieniu organizmu.

Wzmacnia paznokcie i włosy.

Ma duże zastosowanie w kosmetyce można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych.

Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.

Z KEFIRU MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

Kategorie

Producenci