Wyświetlanie 1–20 z 47 wyników

  • DRESSING NA BAZIE BIAŁEGO OCTU WINNEGO BIO 250 ml – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ocet z białego wina*, koncentrat soku z białych winogron Trebbiano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to doskonały dodatek do wielu śródziemnomorskich potraw, marynat do mięs, sałat lub jako składnik samodzielnie przygotowanego sosu Vinegret.
    Kwasowość 5,5 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 803 kJ/190 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Zawiera SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    29,70 
  • KREM NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO Z MODENY EKOLOGICZNY 150ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowany moszcz winogronowy*, ocet balsamiczny z Modeny* (min. 10 %) (gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1113 kJ/265 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 63 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,04 g

    UWAGI
    Na dnie butelki podczas przechowywania w temperaturze poniżej 18°C może się pojawić osad wynikający z krystalizacji cukru.
    Osad nie stanowi wady jakościowej produktu. W przypadku pojawienia się osadu, butelkę przed użyciem należy podgrzać w kąpieli wodnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 18 – 30°C.

    18,30 
  • OCET ARONIOWY BIO 250 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet aroniowy 100 %.

    OPIS
    Naturalny produkt otrzymany w procesie biologicznej fermentacji octowej soku z aronii.
    Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.
    Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości.
    Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    28,50 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY FILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ocet winny*, zagęszczony moszcz gronowy*, gotowany moszcz gronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    22,50 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM FILTROWANY BIO 250 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny* (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Wspaniały smak wynika z użycia odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 1260 kJ/296 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 62 g
    Błonnik – 0,7 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    70,30 
  • OCET BUKIET RÓŻ BIO 250 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    ocet jabłkowy*, woda różana* 5 % (woda, ekstrat z kwiatów róży). (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt otrzymany z jabłek ekologicznych w procesie fermentacji octowej z dodatkiem wody różanej.
    Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.
    Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości.
    Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    28,50 
  • OCET CYDROWY 5 % BIO 750 ml – OCTIM

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet cydrowy.

    OPIS
    Ekologiczny, niefiltrowany, niepasteryzowany, ocet cydrowy o kwasowości całkowitej 5 %.
    Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1.
    Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych.

    UWAGI
    Dobrze wstrząśnij przed użyciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu.

    15,30 
  • OCET JABŁKOWY 4 % BIO 500 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy 100 %.

    OPIS
    Produkt otrzymany z jabłek w procesie naturalnej fermentacji octowej. Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Można spożywać w postaci napoju.
    Produkt niepasteryzowany, niefiltrowany, naturalnie mętny. Kwasowość: 4 %.
    Najlepiej smakuje rozcieńczony w proporcjach: 1-2 łyżki stołowej na pół szklanki wody.

    UWAGA
    Występujący osad tworzą naturalne składniki z jabłek ekologicznych.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej do + 25 ℃. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    37,00 
  • OCET JABŁKOWY 5 % BIO 250 ml – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy (o kwasowosci 5 %)

    OPIS
    Ocet jabłkowy to produkt w 100 % naturalny. Otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 96 kJ/22 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 1,0 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,20 
  • OCET JABŁKOWY 5 % BIO 750 ml – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy (o kwasowości 5 %)

    OPIS
    Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 96 kJ/22 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 1 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,10 
  • OCET JABŁKOWY 5 % FILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy. Kwasowość 5 %.

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 250 ml – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ocet jabłkowy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny ocet jabłkowy otrzymywany z najwyższej jakości jabłek w tradycyjnym procesie produkcji. Stosowany jako dodatek do potraw, przyprawa oraz naturalny konserwant.
    Produkt niefiltrowany, niepasteryzowany, naturalnie mętny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 35 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,02 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,01 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,03 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,03 g

    UWAGA
    Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącanie się osadu na dnie butelki jest naturalnym procesem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    10,40