Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499,  

Jaglane brownie z masłem orzechowym

 

Jaglane brownie z masłem orzechowym


Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej

  • 3 jaja

  • 50 ml. tłuszczu ( u mnie olej kokosowy)

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

  • 1/3 szklanki ksylitolu

  • 1/2 szklanki kakao

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 3-4 łyżki masła orzechowego


Wykonanie:

Kaszę jaglaną płuczemy na sicie i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodajemy jaja, roztopiony olej kokosowy, jogurt, ksylitol, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko blendujemy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy delikatnie masło orzechowe aby łatwiej można było je rozprowadzić na cieście. Polewamy ciasto masłem orzechowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy 40 minut. 


Pomysł i wykonanie: Blog SEKRETY NASZEGO PIĘKNA - zapraszamy na stronę Naszego Partnera :)


Kategorie

Producenci