Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499,  

Bezglutenowe ciasteczka gryczane z czekoladą i orzechami pekan

 

Bezglutenowe ciasteczka gryczane z czekoladą i orzechami pekan


Składniki: (12 sztuk)

  • 200 g cukru kokosowego

  • 125 g oleju kokosowego

  • 1 jajo

  • 250 g mąki gryczanej

  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu

  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady

  • 50 g posiekanych orzechów pekan


Wykonanie: 

W jednej misce połączyć ze sobą suche składniki, tj. mąkę, proszek i sól. W drugiej utrzeć cukier z olejem kokosowym, następnie dodać jajko i dokładnie wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi, dodać czekoladę i orzechy, wymieszać. Piec w 150C przez 10 min.


Pomysł i wykonanie: Blog SEKRETY NASZEGO PIĘKNA - zapraszamy na stronę Naszego Partnera :)


Kategorie

Producenci