Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499,  

Placuszki gryczane z jogurtem, morelami i jagodami goji (bezglutenowe)

 

Placuszki gryczane z jogurtem, morelami i jagodami goji (bezglutenowe)


Składniki:

3/4 szklanki mąki gryczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu

2 łyżki mielonych migdałów (mąki migdałowej)

1 łyżka cukru kokosowego (lub innego słodzika)

1 jajo

1/2 szklanki mleka (krowie, roślinne, jakie chcecie)

odrobina tłuszczu do smażenia (u mnie olej kokosowy)

dodatki: 100 g. jogurtu naturalnego, 2 morele, 1 łyżka jagód goji


Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Gdy na wierzch zaczną pojawiać się bąbelki to znak, że należy je przewrócić na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie polane jogurtem naturalnym, do tego pokrojone morele oraz jagody goji.



Pomysł i wykonanie: Blog SEKRETY NASZEGO PIĘKNA - zapraszamy na stronę Naszego Partnera :)


Kategorie

Producenci