Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499,  

Orzechy prażone w miodzie

przekąska na ostro, słodko lub słono dla każdego łasucha :)


Orzechy prażone w miodzie - przekąska na ostro, słodko lub słono dla kazdego


Składniki:

- orzechy nerkowca

- migdały

- słonecznik łuskany

- orzechy włoskie

- dowolne inne orzechy

- łyżka miodu

- łyżka oleju kokosowego bądź masła klarowanego

- szczypta roztartego rozmarynu

- szczypta roztartego tymianku

- słodka papryka

- szczypta kurkumy

- sól

- pieprz Cayenne

 

Przygotowanie:

W garnuszku roztapiamy miód oraz tłuszcz, następnie dodajemy przyprawy (ilość przypraw wedle uznania i upodobań smakowych – jedni wolą bardziej ostre inni słodkie bądź słone). Następnie dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby na orzechach równomiernie rozprowadziła się nasza mikstura z miodem. Mieszankę wykładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st. Na około 15 minut. Po ostygnięciu orzechy będą pysznie chrupiące.


Smacznego!!

 

 

 

 


Kategorie

Producenci