Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499,  

Suflety bananowe  - bezglutenowe


Suflety bananowe  - bezglutenowe

Składniki(porcja dla 4 osób):


- dwa dojrzałe banany

- łyżka wody

- laska wanilii bądź kilka kropelek ekstraktu waniliowego

- 1 łyżka ksylitolu (opcjonalnie)

- 2 jajka od kur zielononóżek

- 1 łyżka mąki kukurydzianej

- kilka kostek gorzkiej czekolady (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

Banany miksujemy na papkę razem z łyżką wody oraz ziarenkami z laski wanilii. Następnie do uzyskanej papki dodajemy 2 żółtka, ksylitol, mąkę kukurydzianą. W osobnym naczyniu ubijamy białka i dodajemy je do wcześniej przygotowanej masy. Dla osłody można dodać pokrojoną w większe kawałki czekoladę. 

Suflety pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut, aż do lekkiego przyrumienienia.


Smacznego!




Kategorie

Producenci