Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499,  

Prażone orzechy z rodzynkami


Prażone orzechy z rodzynkami

Prażone orzechy z dodatkiem rodzynek to bardzo smaczna a zarazem dość sycąca przekąska. Rodzynki równie dobrze można zastąpić suszoną żurawiną bądź jagodami goji – w zależności od upodobań :) Uprażone orzechy można również zmielić i dodać do porannej owsianki.

 

Sposób przyrządzenia

Migdały (w skórkach bądź blanszowane) wraz z orzechami nerkowca  rozkładam na papierze do pieczenia. Piekę w piekarniku ok. 40-50 minut w 125 stopniach do uzyskania lekko złocistego koloru (można je piec w wyższej temperaturze, jednocześnie skracając czas pierzenia,  bądźcie czujni gdyż w wyższej temperaturze łatwo je spalić).  


Smacznego!



Kategorie

Producenci